Apareix un dofí mort a l’Estartit a causa del temporal

El fort onatge de les últimes hores ha arrossegat el cetaci fins a la platja del municipi empordanès. La zona ha estat molt castigada pels aiguats de les últimes hores

El temporal que ha afectat aquestes últimes hores les comarques de Girona  ha deixat algunes imatges impressionants. Més enllà del vent i la pluja, el fort onatge ha estat molt destacat a tot el litoral català, però especialment a la Costa Brava, on s’han registrat onades de fins a 5 metres d’altura que han arribat a arrossegar el cadàver d’un dofí fins a la platja de l’Estartit, al Baix Empordà. 

En aquest sentit, el cetaci va aparèixer diumenge en aquest punt després de quedar encallat a la platja de l’Estartit per culpa de les onades. Aquestes són les dures imatges de l’animal mort a l’Empordà i que ha publicat a les xarxes socials l’usuari @rufus469:

Precisament, aquesta zona és on desemboquen els rius Ter i Daró i, en dies de forts temporals, no és estrany que hi apareguin animals morts per la confluència de les aigües. No només animals marins, sinó que també espècies de terra endins.

El temporal marxa de Catalunya

El temporal de pluja, neu i vent marxa de Catalunya aquest dilluns després de deixar fins a 250 l/m² a l’Empordà i causar moltes incidències. L’aigua ha tallat nombroses carreteres a les comarques gironines i ha originat molts problemes amb alguns desallotjats, mentre que la nevada ha estat important al Ripollès i el fort onatge ha destrossat punts de la façana marítima.

Les inundacions han estat molt greus a Figueres
Les inundacions han estat molt greus a Figueres | Bombers

La previsió és que avui encara tinguem un cel força carregat de núvols arreu però sense els aiguats de les últimes hores. Tan sols quedaran ruixats a punts de les Terres de l’Ebre, nord-est, Pirineu i Prepirineu, mentre que no se’n descarten en altres zones de Catalunya. L’ambient seguirà sent de plena tardor.

Aquesta setmana tindrem una treva pel que fa a les precipitacions, però els mapes a mig termini indiquen que entre divendres i dissabte tindríem una nova tongada de pluges arreu, si bé no serien tan intenses com les de les ultimes hores.