Alberto Pérez

Dol al món del futbol: mor amb 42 anys Alberto Pérez

Va ser preparador físic de diversos equips aragonesos després de la seva etapa com a jugador professional

El món del futbol està de dol per la mort sobtada d'Alberto Pérez, preparador físic de clubs d'elit a Aragó. L'exjugador de 42 anys va morir ahir d'un infart al seu domicili del Coso de Saragossa. La seva mort ha causat un gran impacte al món de l'esport, sobretot al futbol aragonès.

El cos del mort va ser traslladat ahir a la tarda a l'Institut de Medicina Legal d'Aragó per practicar-li l'autòpsia. L'anàlisi forense ajudarà a determinar la causa de la mort, tot i que tot apunta a causes naturals. A les xarxes socials s'han succeït les mostres d'afecte.

Alberto Pérez tenia 42 anys, estava casat amb Lidia, i era pare de dos nens, Diego (19 anys) i Alejandro (7 anys). La família es troba devastada per la mort d'un ésser tan estimat, però sobretot per com de sobtada ha estat la mort. Alberto era una persona sana sense patologies prèvies aparents.

Una trajectòria brillant

La vida d'Alberto Pérez sempre va estar lligada al futbol, i aquest esport va ser la seva gran passió fins al seu últim sospir. Va començar la seva trajectòria com a jugador professional a les categories inferiors del Real Saragossa i va arribar fins al primer equip juvenil de mà de l'entrenador Carlos Rojo.

Alberto Pérez
Alberto va dedicar tota la seva vida al futbol, la seva gran passió | CatalunyaDiari

La generació del 1980 de la Ciutat Esportiva, de la qual Pérez va formar part, comptava amb un planter de luxe. A l'equip hi havia noms com Iván Sánchez, Ángel Mas, Álvaro Rubio, Juano Camacho, Iván Royo o Tino González. Molts van arribar després a l'elit del futbol espanyol.

Alberto Pérez va destacar en la posició de davanter com un golejador nat, i juntament amb el dels seus companys, el seu nom sonava com a gran promesa. Després va penjar les botes per dedicar-se a la preparació física. Va ser en aquest rol on va destacar especialment, ja que va introduir mètodes molt nous.

Un preparador físic únic

Alberto Pérez serà recordat com una de les grans figures de la preparació física al futbol d'elit. Llicenciat en INEF, va iniciar la seva carrera com a preparador al Saragossa, que entrenava Ander Garitano. Amb Emilio Larraz es va convertir en l'encarregat de la part física de la filial, l'Aragó.

El 2010 va iniciar una carrera d'èxit que va contribuir a l'època de més esplendor de la filial del Saragossa. Va treballar en diversos clubs de la regió, tant a la filial del mateix Saragossa com en clubs com el Sariñena o l'Ebre. Molts grans jugadors van passar per les seves mans.

Diego Rico, Tarsi Aguado, Walley, Juan Esnáider, Carlos Javier i Antonio Shvets en són alguns. La preparació física d'Alberto Pérez va ser clau per posar a punt aquesta generació d'or. Un altre dels seus grans èxits va ser la seva etapa a l'Ebre, un modest equip que gairebé puja a Segona.

Pioner a la seva terra

Alberto Pérez va destacar sobretot al món de la preparació física, però la seva aportació a l'esport aragonès va anar més enllà. Sense anar més lluny, ell va impulsar la creació del Futbol Indoor Zaragoza. Amb l'exentrenador Iván Martínez. Pérez s'encarregava de la feina específica amb jugadors de formació.

A més, Alberto Pérez tenia bona relació amb alguns jugadors com Luis Carbonell, del Saragossa, o Mateo Mejía, del Manchester United. Era una persona molt respectada i admirada al món del futbol espanyol. Amb la seva mort,  desapareix una gran referència de la preparació física a Aragó.

El Real Saragossa i altres clubs de la regió han mostrat la seva consternació per la mort sobtada de l'exfutbolista i preparador físic. Els seus clubs com el CD Ebre o l'Ejea també han mostrat el seu pesar per una pèrdua tan sentida. Només el temps ajudarà a valorar realment la dimensió de la seva figura.