YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

Dol al món del teatre català per la mort d'Anton Font

Font va ser un dels fundadors de la companyia Els Joglars

Anton Font, un referent del teatre català
Anton Font, un referent del teatre català | Europa Press

El món del teatre català està de dol. Tal com va informar aquest dissabte a la tarda la seva família, l'artista i pedagog Anton Font i Bernadet, nascut a Capellades l'any 1932), va perdre la vida el mateix dissabte als 89 anys. Font és una de les figures més remarcables de l'escena catalana, ja que, entre d'altres, va ser un pioner en l'ensenyament de l'expressió corporal a l'escola. De fet, sense anar més lluny, va ser el creador de la primera escola de teatre de Catalunya: El Timbal. També serà recordat per ser un dels fundadors de la companyia Els Joglars.

De formació autodidacta, Font va ser pioner en l’ensenyament de l'expressió corporal en l'àmbit educatiu. A més, també va ser un polifacètic emprenedor del món de l’ensenyament i del teatre. I, fins i tot, va destacar com a dissenyador i promotor de joguines didàctiques.

L'any 1969 va crear El Timbal, convertint-se en la primera escola de teatre de Catalunya. Al centre, Font compaginava dues de les seves grans passions: la faceta d'artista amb la de professor. 7 anys abans, el 1962, l'artista format en el teatre del gest va fundar la història companya teatral Els Joglars, juntament amb Albert Boadella i Carlota Soldevila. Va ser part d'aquesta companyia fins al 1967.

Durant la seva vida, Font va estar sempre vinculat a l'ensenyament i la difusió del teatre. I és que, més enllà de crear la primera escola de teatre de Catalunya, el 1999 també impulsa l'Associació Catalana d’Escoles de Teatre (ACET), i ja al 2010, s'implica en el renaixement del teatre La Lliga, al seu poble, Capellades.


El Timbal

Anton Font va crear el projecte pioner d'escola de teatre a Barcelona El Timbal, fent referència a un dels instruments més comuns dels joglars medievals. Aquest centre també es va ser el primer a l'hora d'impartir ensenyament de la dansa contemporània i el clown. De fet, l'escola continua activa i per les seves instal·lacions s'han format artistes com Toni Mira, Sergi López, Toni Albà, membres dels Comediants, Tricicle o Vol Ras.

Relació amb Marcel Marceau

El 1976 va ser reconegut per la Federació Francesa de Dansa i Expressió Corporal a Europa (Fedacer) com l’únic representant del mim teatral a l’Estat espanyol. Format de bracet del reconegut artista Marcel Marceau, va néixer el personatge de mim MEC, que més endavant va projectar en la companyia de teatre, Els Joglars, creada amb Albert Boadella i Carlota Soldevila.


Comentaris

envia el comentari