TENS TELEGRAM?

Ara t'enviem les últimes hores al Telegram! Clica aquí!

Una dona amb el braç trencat porta un any i mig esperant a ser operada

L'hospital va cancel·lar la intervenció dos dies abans de la data fixada
Dos dies abans de la data fixada per a la intervenció l'Hospital de la Vall d'Hebron cancel·la l'operació | CatalunyaDiari.cat

 

La Mari Carmen és una dona de 67 anys del Vallès Occidental que fa més d’un any i mig que té el braç trencat. Durant tot aquest temps, la dona que viu sola, ha hagut d’acostumar-se a fer les activitats diàries amb un sol braç. El seu fill Marc Molano, donava a conèixer el seu cas aquest dilluns, en una entrevista a ‘El món a RAC1’. En ella denunciava que la Mari Carmen es trobava en aquesta situació des del juliol del 2017 i que des de llavors segueix a la llista d’espera per poder entrar a quiròfan.

 

 

La veïna de Montcada i Reixac tenia data per ser operada el novembre del 2018 però, dos dies abans de la intervenció, l’hospital va suspendre l’operació. Molano es queixava que el pitjor de tot era que des d’aquell dia ningú s’ha tornat a posar en contacte amb Mari Carmen per a donar-li una nova data.

 

L’hospital cancel·la la intervenció dos dies abans

La dona que té l’húmer fracturat per una caiguda va ser atesa, el juliol del 2017, per l’equip mèdic de l’Hospital de Vic, qui va decidir que havia de ser operada. Poc abans de la intervenció la Mari Carmen va ser derivada a l’Hospital Vall d’Hebron que és el seu centre de referència.

 

L'hospital cancel·la l'operació per falta de llits | Cedida

 

Pel contrari, l’equip de la Vall d’Hebron va optar per no operar-la i intentar curar la fractura posant-li una fèrula i amb tandes de rehabilitació. En comprovar que l’estat del braç no millorava amb el pas dels mesos, els metges van decidir que, ara sí, havia de ser operada. La Mari Carmen es va sotmetre a un seguit de proves preoperatòries per entrar a quiròfan el novembre del 2018. Quan semblava que havia arribat el moment de la intervenció, l’hospital la va avisar dos dies abans de la data fixada, que l’operació havia estat cancel·lada per falta de llits.

 

Cansats d’aquesta situació, van decidir d’anar al centre hospitalari a demanar explicacions però aquest, lluny de donar una solució, l’única opció que li van oferir va ser donar-li hora per una visita a principis de febrer per tal de poder estudiar el seu cas.

 

L’hospital programa l’operació d’un dia per l’altre

Després de fer-se públic el cas de la Mari Carmen, l’hospital de la Vall d’Hebron va contactar amb la dona per informar-la que la intervenció es podria dur a terme l’última setmana de gener. Han assegurat que les proves preoperatòries que es va fer al novembre encara són vàlides i per aquesta raó es pot accelerar el procés per entrar a quiròfan.

 

 

Des del centre atribueix el cas de la Mari Carmen a un error humà que va fer que no es reprogramés la intervenció quirúrgica després d’haver estat anul·lada. Aquest error hauria causat que la dona sortís de la llista d’espera.

 

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris