Una professional sanitària vestida amb un equip de protecció contra el coronavirus

Una dona s'indigna amb el preu d'una revisió completa en una clínica de Barcelona: 490 euros

El centre defensa que les tarifes es poden consultar a la web

488,50 euros. Això és el preu que ha pagat una dona en una clínica privada de Barcelona per sotmetre's a una revisió completa. Segons detalla Crónica Global, la pacient lamenta l'elevat preu de la factura, emesa pel Laboratori Echevarne. Concretament, els professionals sanitaris van realitzar una quinzena de proves a la dona entre les quals una prova PCR, valorada en 130 euros, i dues proves serològiques del SARS-CoV-2. D'altra banda, també es fa fer el test de l'hepatitis o el VIH entre d'altres.

La pacient ha volgut exposar el seu cas per conscienciar de l'elevat cost del diagnòstic. A més, explica indignada que la seva mútua no inclou un servei que s'ha tornat essencial durant la pandèmia i té un preu prohibitiu per molts ciutadans. Per la seva banda, un portaveu del Laboratori defensa que les tarifes «són públiques i es troben a la web». «Nosaltres som un laboratori d'anàlisis, no podem prescriure proves. El metge haurà tingut interès que la pacient es fes les proves, potser perquè esperava una operació», indica.

 

La meitat dels positius de coronavirus que es detecten a Catalunya són asimptomàtics

El departament de Salut ha anunciat que un de cada dos casos de coronavirus que es detecten a Catalunya actualment no tenen símptomes de la malaltia. Així ho ha indicat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, que ha explicat que s'estan detectant gràcies als cribratges i a les proves als contactes estrets.

El coordinador de la unitat de la Covid-19, Jacobo Mendioroz, ha afirmat que és «molt important» conscienciar-se que es pot transmetre la malaltia encara que no se'n tingui cap símptoma. D'aquesta manera, es confirma el que era un secret a veus durant aquests mesos de la pandèmia. Sobre tècniques diagnòstiques, es preveu que els tests ràpids d'antigen es comencin a distribuir abans de dues setmanes. De moment s'utilitzaran en centres sanitaris com hospitals que no tinguin laboratori de PCR en persones simptomàtiques o contactes.

Tot plegat, un dijous on s'han confirmat 1.373 nous casos de coronavirus per prova PCR, arribant als 151.120 des de l'inici de la pandèmia. D'altra banda, també s'ha informat de 12 noves morts, amb un total de 13.437 defuncions. Amb aquestes dades, el risc de rebrot per Covid-19 a Catalunya segueix pujant i ja arriba als 243,63 punts, que suposen un risc molt alt, amb un creixement en 24 hores de nou punts.