Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge dels peus d'un bebé

Donen d'alta un nounat sense Covid-19 la mare del qual està a l'UCI amb el virus

El bebè va néixer el dia de Reis a l'Hospital del Mar de Barcelona
Imatge dels peus d'un bebé
Tot i que la seva mare patia Covid-19, el bebè va néixer en bon estat de salut i ja ha rebut l'alta. | Pixabay

Un bebè que va néixer el passat dia 6 de gener a l'Hospital de la Mar de Barcelona va ser donat d'alta aquest passat divendres sense Covid-19, mentre que la seva mare roman ingressada a l'UCI afectada de coronavirus, encara que amb una evolució favorable. Es tracta, segons han explicat a EFE fonts de l'Hospital del Mar de Barcelona, d'un dels pocs casos que es donen de dones embarassades que contreuen la Covid-19 i que, en aquest cas, no l'han transmès al seu bebè.

La dona, de 38 anys i nascuda a Bangladesh, va donar a llum al seu bebè mitjançant cesària el dia de Reis, sense que el part es veiés condicionat pel coronavirus que havia contret la mare, que, després de parir, va empitjorar i va haver de ser ingressada a l'UCI, on evoluciona favorablement. El nounat va ser sotmès a proves de Covid-19 i va donar negatiu, per la qual cosa va ser donat d'alta divendres passat, l'endemà passat de néixer, en bon estat de salut.

La mare, des de l'UCI, ha pogut veure al seu fill a través de videotrucades, han explicat a Efe fonts de l'hospital, que ja va tenir un altre cas de dona embarassada contagiada de coronavirus que va donar a llum sense problemes a un altre bebè durant la primera ona de l'epidèmia.

L'Hospital del Mar, amb els 20 llits d'UCI ocupats

Segons les mateixes fonts de l'Hospital de la Mar consultades per EFE, el centre sanitari barceloní té els 20 llits de l'UCI plens de pacients amb Covid-19. Tot i això, asseguren que encara tenen marge, ja que compten amb llits que poden funcionar com a UCI en les unitats de semicrítics i de medicina intensiva, així com en altres espais que ja van habilitar en la primera onada de l'epidèmia.

Per tot això, a l'Hospital de la Mar encara no han començat a desprogramar operacions no urgents perquè, segons les mateixes fonts, «encara tenim marge de maniobra», encara que estan a l'espera de l'evolució de l'epidèmia en els pròxims dies per a veure si augmenten els ingressos de pacients amb coronavirus.