Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'arxiu d'una injecció d'una vacuna

Nova polèmica amb les vacunes: Dos alcaldes del PSOE valencians es vacunen de Covid

Han assegurat que ho van fer perquè sinò «s'anaven a llençar»

Imatge d'arxiu d'una injecció d'una vacuna
Algunes dosis també es van posar a policies locals o guàrdies civils | Bernd Wüstneck / Dpa-Zentralbild

La vacunació contra el coronavirus a Espanya està generant moltes notícies. En un primer moment es va posar molta esperança en aquest nou procés, ja que segons paraules de Salvador Illa, anava a suposar «l'inici de la fi de la pandèmia», però, amb el pas de les setmanes s'ha anat perdent el positivisme.

Al cap de pocs dies d'iniciar-se la vacunació a tot el país la cosa ja es va torçar. Les comunitats van començar a donar dades de les vacunes que s'havien posat durant la primera setmana i, tenint en compte la quantitat de dosis que s'havien rebut en el primer dia, eren dades molt baixes.

Tant és així que van ser moltes les persones que van començar a debatre sobre el tema, arribant fins i tot a calcular que, en cas d'anar el procés de vacunació a aquest ritme, es podria trigar fins a més de 5 anys en vacunar tota la població espanyola.

No obstant això, la cosa ha anat millorant. Les comunitats han començat a agafar un ritme més ràpid i les dosis s'estan administrant de forma més efectiva. El que va succeir la primera setmana va poder ser a causa d'una falta de pràctica tant com també al fet que, per llavors, estàvem de ple en Nadal.

Així doncs, ara mateix les vacunacions ja no preocupen tant, tot i que encara hi ha comunitats que avancen en elles a ritmes més lents. No obstant això, hi ha fets més concrets que estan fent saltar totes les alarmes amb les vacunes i és la mala utilització d'aquestes.

Com s'ha dit des del primer moment, Sanitat està seguint un pla de vacunació que consisteix a aplicar les primeres dosis a aquelles persones que es troben dins dels grups de risc. No obstant això, hi ha ocasions puntuals en què algunes persones se les estarien posant sense formar part d'ells. 

I és que després del cas d'un alcalde i regidor de JxCat, els fets s'han tornat a repetir a la Comunitat Valenciana, concretament a la província d'Alacant. Allà, un matrimoni d'alcaldes s'han posat les vacunes sense pertànyer a cap dels grups de risc, cap dels dos. 

Es tracta dels alcaldes de les localitats del Verger i els Poblets, que casualment que són marit i muller. No només això, sinó que després que diversos rumors es van estendre per la zona, finalment ha estat el mateix home qui ha confirmat que això va succeir.

Ha arribat a assegurar, segons informació recollida per 'ABC', que ell i la seva dona van anar al centre de salut de la població del Verger per vacunar perquè allà «sobraven» 7 dosis de la vacuna que la Generalitat Valenciana els havia enviat. Segons sembla, alguns sanitaris no volien o no podien rebre-la per estar en quarantena.

Segons s'ha pogut saber també, les altres cinc vacunes que sobressin es van posar a agents de la Policia Local i de la Guàrdia Civil de la localitat.

Investigació de la Conselleria de Sanitat

Després de saber-se tot això l'alcalde ha assegurat que ho va fer perquè no anaven a «llençar 7 dosis a les escombraries», ja que aquestes sobraven. De moment, i tenint en compte els fets, la Conselleria de Sanitat ja ha obert una investigació sobre els fets, al departament de salut de Dénia, lloc a què corresponen les localitats esmentades.

De moment, el que s'ha dit des de la Conselleria de la comunitat és que el pla de Sanitat s'està duent a terme a la comunitat de «manera rigorosa i ordenada».

Així doncs, després de conèixer-se que ha passat ara haurà de ser la investigació oberta la que haurà de determinar si els fets mereixen una sanció.