Foto d'unes mans amb diners i un moneder

Els 2 bitllets de pessetes que tant has fet servir ara valen fins a 30.000 €

Aquests dos exemplars han assolit un gran valor a les subhastes

El Banc d'Espanya ja no canvia pessetes per euros des del 2021. Tot i això, l'organisme afirma que encara queden 266.051 milions d'aquest tipus de monedes encara sense canviar. Aquestes poden tenir un gran valor dins del mercat del col·leccionisme.

En cas que tinguis algun d'aquests exemplars a casa, has de prestar atenció no només a les monedes, sinó també als bitllets. Si tens algun dels més cobejats, podries aconseguir una gran suma de diners per ells.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

El que has de fer és fer una ullada pels teus calaixos i, en cas de trobar pessetes, acudir a un professional perquè valori si les pots vendre. Així mateix, també pots comparar-les a les webs de referència perquè no perdis diners i et puguis emportar una alegria.

Les pessetes segueixen donant grans alegries

Fa temps, va existir un cas molt curiós d'un gallec que va trobar un total de 9 milions de pessetes (54.091,09 euros) dins d'uns pots de Nesquik. Tot i això, a causa de la decisió del Banc d'Espanya, no les va poder canviar.

Monedes antigues
Les pessetes encara són molt valuoses, sobretot quan són antigues o rares | GETTY IMAGES

Això, no obstant, no el va parar. Al final, va aconseguir treure una fortuna gràcies a un col·leccionista de numismàtica. Tot i que no tothom té aquesta sort, tu també pots tenir alguna moneda o bitllet de pessetes a casa. Si és així, segueix llegint per comprovar els que tenen més valor.

El mercat col·leccionista està en auge

Una de les coses que has de tenir en compte en aquest aspecte és que són molts els exemplars que se segueixen buscant per part dels col·leccionistes. Si tens pessetes a casa, és recomanable no desfer-se'n abans de comprovar-ne el valor.

Consulta amb un expert per determinar si algun dels teus exemplars es pot vendre, ja que el mercat del col·leccionisme està en apogeu i alguns exemplars es venen en subhasta per milers d'euros.

Com a dada, la numismàtica espanyola és la segona més col·leccionada del món, tan sols darrere de certes monedes dels Estats Units. Per tot això, has de comprovar el valor de les teves monedes i bitllets abans de prendre una decisió precipitada.

Aquests dos bitllets de 1.000 pessetes tenen un gran valor

D'acord amb els experts de l'Associació Espanyola de Numismàtics Professionals o AENP, hi ha dos bitllets de 1.000 pessetes en concret que tenen un valor enorme. Continua llegint per descobrir quins són.

1. Bitllet de 1.000 pessetes de 1892

El primer d'aquests bitllets és el de 1.000 pessetes del 1892. Es tracta d'un exemplar de tiratge baix que ha arribat a assolir un preu de ni més ni menys que 30.000 euros en una subhasta. És a dir, és una peça de caràcter molt exclusiu i està considerada com una de les més rares.

2. Bitllet de 1.000 pessetes de 1885

D'altra banda, també és interessant el bitllet de 1.000 pessetes del març del 1885, encara més antic que el primer. No obstant això, l'error és que comptava amb la inscripció de 1886.

Vella amb diners
Podràs aconseguir entre 15.000 i 30.000 per aquests exemplars | GTRES

A causa d'això, s'hi va arribar a pagar entre 15.000 i 20.000 euros en una subhasta, com han indicat els experts. Així mateix, és fàcil de reconèixer perquè a l'exemplar hi apareix imprès el bust de Goya, un dels pintors espanyols amb més reconeixement.

Quins exemplars tenen més valor?

Una altra dada que és important tenir en compte és que no tots els bitllets o monedes arriben a preus elevats a les subhastes. Un dels detalls que n'augmenta el valor és la raresa.

Així mateix, els errors d'encunyació també fan que el preu es dispari. Aquests dos detalls desperten gran interès i els experts els demanen per tenir-los a les seves col·leccions. Tot això fa que el valor de les peces, tant de monedes com de bitllets, incrementi.