Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Mans d'un nen dibuixant sobre un paper

Dos instituts del Gironès i la Selva oferiran classe d'Islam aquest curs

El departament d'Ensenyament ha escollit els centres per l'allau de sol·licituds per cursar l'assignatura

Mans d'un nen dibuixant sobre un paper
Un institut de Salt i un altre d'Anglès confirmen que oferiran la religió islàmica aquest curs | PIXABAY

Els instituts Vallvera de Salt (Gironès) i Rafael Campalans d'Anglès (Selva) oferiran classes d'islam a partir d'aquest curs. Es tracta d'una prova pilot que ha engegat el Departament d'Educació en diversos centres catalans. Els alumnes que vulguin podran estudiar la religió islàmica en aquests dos centres.

Un professor amb «titulació universitària» donarà classes de religió islàmica als alumnes

El director dels serveis territorials d'Educació a Girona, Martí Fonalleras, ha detallat que «igual que s'ofereix la possibilitat d'estudiar religió catòlica» ara també es podrà estudiar la islàmica. El Departament ha contractat un sol professor per ensenyar aquesta religió als dos centres gironins. Fonalleras ha detallat que «és una persona amb titulació universitària» i que compleix amb «els requisits per impartir aquesta assignatura».

Reaccions a la mesura del Govern

La iniciativa de la Generalitat va rebre crítiques des de l'àmbit polític. En aquest sentit, el PPC va anunciar que analitzaran «amb lupa» el pla pilot, mentre que VOX va lamentar que el Govern «vol la República Islàmica». Així mateix, també hi ha hagut crítiques des de la societat civil, a través de tres entitats que defensen la laïcitat. Aquestes defensen que és  «una passa enrere per a l'assoliment d'una educació laica», alhora que aquest projecte «avança cap al multiconfessionalisme a les aules i, en definitiva, cap a la segregació de l'alumnat en funció de les creences dels seus pares, mares i tutors».

Sobre aquestes crítiques, Mohamed el Ghaidouni va admetre la polèmica, però va aprofitar per distingir entre els qui rebutgen la presència de l'Islam en l'ensenyament i els que no volen cap religió a les aules. En el primer cas, Ghaidouni va assegurar que no hi entraran perquè «és una postura clarament islamòfoba». Sobre la segona, va reconèixer que «es tracta d'un debat sa que està obert en la societat espanyola», però que mentre la llei reconegui el dret a rebre educació religiosa «tenim dret al que estan gaudint altres religions».