Els dos joves catalans que van ser propietaris de 'Seriesyonkis'

La pàgina permetia que els usuaris poguessin veure gratis diverses sèries i pel·lícules

Els dos catalans son cofundadors de la societat Burn Media
Els dos catalans son cofundadors de la societat Burn Media | Burn Media

Aquesta setmana ha començat el que és considerat el judici més gran contra la pirateria audiovisual a Espanya que se celebra al Jutjat número 4 de Lo Penal de la Ciutat de la Justícia de Múrcia. A la banqueta dels acusats estan el fundador de 'SeriesYonkis', el murcià Alberto García, els dos propietaris posteriors, els catalans Jordi Tamargo i David Martínez i el comprador final, Alexis Hoepner. 

Els dos catalans, cofundadors de la societat Burn Media, van adquirir, juntament amb l'altre membre de la societat Alexis, els drets de 'SeriesYonkis' però, un cop Tamargo i Martínez van deixar de formar part de la societat, Hoepfner va passar a ser el propietari de la societat i a posseir totes les accions de 'SeriesYonkis'. El cas és que tots quatre tenen una demanda per causar un perjudici econòmic de 546 milions d'euros i el fiscal demana dos anys de presó mentre que l'acusació particular en demana quatre.

'SeriesYonkis', la principal web d'enllaç de 'Megaupload'

Jordi Tamargo i David Martínez es van conèixer mentre cursaven batxillerat al col·legi Sant Josep de Sant Sadurní, segons recull 'El Mundo'. Martínez és de Sant Sadurní mentre que Tamargo és de Vilafranca del Penedès. Tots dos van crear la seva primera companyia online amb 16 anys. 

El fundador de 'SeriesYonkis' va vendre l'empresa als dos catalans
El fundador de 'SeriesYonkis' va vendre l'empresa als dos catalans | Cedida

 

Segons s'especifica a la denúncia del Departament de Justícia dels Estats Units se cita a 'SeriesYonkis' com una de les principals web d'enllaç, des de qualsevol ordinador, a la multinacional de descàrregues de pel·lícules i sèries de 'Megaupload' i és que segons s'ha indicat, al mitjà citat anteriorment, Jordi i David eren els propietaris de la principal pàgina web de descàrregues d'Espanya, a través d'ella es generava el 30% del trànsit global de la pàgina web. 

En el moment que els dos joves catalans van vendre la web aquesta superava els cinc milions d'usuaris al mes i, segons informava 'Rolling Stone', el seu nivell d'ingressos era de 45.000 euros al mes. Tot i que tots dos han declarat a 'El Mundo', que «tenim un contracte de confidencialitat» i per tant, no poden confirmar per quina xifra final es va vendre la famosa web.

'Fever', un nou projecte

Jordi i David volen deixar enrere el seu passat com a propietaris de 'SeriesYonkis' i per això estan tirant endavant 'Fever', una aplicació per smartphones que permetrà a l'usuari trobar i organitzar els millors esdeveniments a la teva ciutat. Ambdós emprenedors han negat durant l'entrevista, al mitjà citat, que el finançament de l'aplicació s'hagi dut a terme amb els diners de la venda si no que han assegurat que es tracta del resultat de «convèncer a inversors d'Amèrica i Espanya» i han afegit que es tracta d'una «startup amb múltiples socis».

Aquesta Startup té socis que vénen directament de Silicon Valley, gent de Google i de Tuenti. D'altra banda, també han confirmat que les primeres seus estaran situades a Barcelona, a Madrid i a Nova York però la seva intenció és que finalment es converteixi en un projecte global. 


Comentaris

envia el comentari