Dimecres 27 de febrer, l'alcalde de Salou, Pere Granados, va signar el protocol General d'Actuació amb Isabel Oliver, Secretaria d'Estat de Turisme. El compromís del governant de la ciutat de la Costa Daurada és dur a terme el projecte Salou Smart Turístic. Aquest, que inclou al municipi dins de la Xarxa de Destins Turístics Intel·ligents, té com a objectiu potenciar la transformació digital de Salou per a millorar la qualitat de vida dels residents, així com les experiències turístiques.
El projecte es durà a terme en un termini de temps de dos anys des de la signatura, i suposa en cost d'uns 2,9 milions d'euros. La incorporació d'elements tecnològics en la ciutat serà la principal acció del projecte, convertint a Salou en una Smart City. Augment dels punts de càrrega de vehicles elèctrics, nova aplicació mòbil destinada als turistes en les que es mostrin els serveis disponibles, incorporació de sensors per a conèixer quina és l'actitud dels turistes arreu de la ciutat, augment del nombre de webcams a les platges, entre les propostes de millora.
Salou Smart Turístic és un dels 24 projectes subvencionats
Un total de 68,3 milions d'euros és el que el Ministeri d'Economia i Empresa ha invertit en la subvenció de 24 projectes d'entitats locals, entre els que s'acullen ajuntaments, mancomunitats, consells i diputacions. El finançament prové del fons FEDER de la Unió Europea i és a través de l'empresa pública Red.es. Pere Granados explicava que «la signatura d'aquest protocol de constitució de la Red DTI suposa donar un nou impuls a la transformació digital de les destinacions per a la millora de la gestió turística i la governança de la ciutat que incidirà directament en la qualitat de vida de residents, el desenvolupament sostenible, i la millora de l'experiència del turista incrementant la seva satisfacció».
La col·laboració entre les Destinacions Turístiques Intel·ligents serà un requisit
Tots els signants del Protocol estan compromesos a col·laborar en diverses activitats de desenvolupament tecnològic, realitzant trobades i debats per tal de poder retroalimentar-se amb la posada en manifest d'opinions i punts de vista varis. Això potenciarà un augment de la competitivitat de les destinacions turístiques i afavorirà les experiències de tots els benvinguts.
A més, la signatura inclou la creació de la Comissió Plenària, la qual ha d'estar integrada per un representant de cada part. Aquests actuaran com a portaveus de cadascuna de les parts implicades i facilitarà la comunicació entre les mateixes.