Ulldemolins

Ulldemolins es prepara per la seva ruta de tapes, el D'Pintxos

Durant aquest mes d'agost se celebren un gran nombre d'activitats populars que deixaran pas, el mes de setembre, a la Festa Major

Durant aquest mes d'agost, Ulldemolins celebra gran part dels actes de les Festes d'Estiu per gaudir del final de l'estiu de la millor manera possible, que  precediran la Festa Major de Sant Jaume, que s'allargarà deu dies entre el 6 i el 16 de setembre. Entre els actes d'aquest mes, un dels més destacats és el 'D'Pintxos per Ulldemolins',  la ruta gastronòmica organitzada per l'Ajuntament que té com a objectiu que els participants descobreixin la gastronomia local i d'innovació.

La ruta de tapes tindrà lloc  aquest dissabte, 10 d'agost, a partir de les set de la tarda per diversos establiments, bars i restaurants del poble. Enguany, seran un total de vuit: el Bar del Camping, el Restaurant La Graella, Bar La Piscina, Bar El Celler, Fonda Toldrà, Bar El Ton, Carnisseria Prieto i Pastisseria Pepi. Tots ells oferiran les seves degustacions per un preu de dos euros i mig, i per tres acompanyades d'una canya o un refresc.

Gastronomia acompanyada de música

Així com l'any passat, a les onze de la nit es va celebrar la revetlla popular a la plaça del Loreto amb l'actuació del grup Sandalo, enguany, la música també es mesclarà amb la gastronomia. Ho farà al mateix lloc, amb l'actuació dels falsetans Phil Oskera & The Grapevines, que oferiran un concert de música  rock'n'roll, blues i soul  a partir de les deu de la nit.

Aquest mes d'agost Ulldemolins celebra un gran nombre d'actes.
Aquest mes d'agost Ulldemolins celebra un gran nombre d'actes. | Àngel Ullate

 

Més festes i activitats durant el mes d'agost

A més de la ruta de tapes,durant tot el mes d'agost se celebren un gran nombre d'activitats populars i culturals a Ulldemolins, com la 39a edició del concert 'Cicle d'orgues', la conferència 'La guerra a Montsant', les festes joves i els balls de nit o el correfoc. D'altres són el concert de Forés Band, la cantada d'havaneres, la cercavila amb el gegantó Galderic o la gimcana pels carrers del poble.

Finalment, el divendres 6 de setembre arribarà l'esperada Festa Major d'Ulldemolins, que durant deu dies, fins al 16 de setembre,  oferirà activitats festives i de cultura popular.  Entre els actes més destacats, podem trobar la Pujada de la Senyera amb motiu de la Diada Nacional, l'espectacle musical i la festa disco i el concurs de paelles.