URGENT

🚫 El Govern allarga les restriccions contra la pandèmia a Catalunya

Indignació per la carta escrita dels veïns d'un poble català a un jove 'drag queen'

El cas ja està en mans dels Mossos d'Esquadra

Imatge de Gal·la Rouge, drag queen filla de Prades
La Gal·la Rouge, en una imatge recentment compartida a les xarxes socials | Facebook / Gala Rouge Alabart

La Gal·la Rouge, drag queen filla de Prades, ha denunciat als Mossos d’Esquadra diversos atacs homòfobs i transfòbics per part d’un «grup de veïns del municipi». En forma de cartes anònimes, les missives li «demanen» que sigui «una persona normal i deixis d’actuar com una aberració malaltissa pel poble».

Els escrits amenaçadors, precisament, van començar al mes de febrer, van seguir al juny i s’han repetit al juliol, amb un total de tres cartes que la Gal·la ha rebut a casa seva. Els missatges, plens d’odi i intolerància, l’insten «a marxar de Prades, per no tornar mai més», amb un intimidant «no et tornarem a repetir res més, ja veuràs el que passarà si no fas cas».

La denúncia, feta

La Gal·la Rouge, o Isaac Sosa, ha agraït a les xarxes socials «els ànims i el costat que em feu», arran del suport rebut arreu i després de denunciar, ahir dimarts, aquesta desagradable situació davant dels Mossos d’Esquadra. La policia catalana ja ha obert les corresponents diligències.

Tot el suport de l'Ajuntament de Prades

L’alcaldessa de Prades, per la seva part, l'ha rebuda a l’Ajuntament on, més enllà de transmetre-li el suport del poble, ha condemnat enèrgicament la situació. «No entenc com algú gosa anomenar-se veí de Prades i pot escriure un text així; a aquest grup de veïns els demano que si són tan valents per amenaçar, que ho siguin per donar la cara i que m’expliquin quin mal fa l’Isaac», ha expressat Lídia Bargas. «La llibertat és un dret de tothom, i us demano que la respecteu i deixeu d’escriure anònims», ha reblat.

Concentració a Prades i diverses mostres de suport

L'Ajuntament ha convocat una concentració per aquest dijous a les set de la tarda a la plaça Major i als carrers adjacents per donar suport a la persona afectada i per rebutjar qualsevol actitud discriminatòria, amenaçadora o d'odi envers el col·lectiu LGTBI i a favor de la lliure manifestació de la identitat sexual i expressió de gènere.

Per la seva banda, l'Observatori contra l'homofòbia s'ha posat a disposició de la víctima i ha informat que ja treballa amb l'Ajuntament de Prades per facilitar-li l'acusació particular. L'entitat ha cridat a eradicar la «violència LGTBI-fòbica» i a «lluitar contra la impunitat».

Les mostres de suport també han arribat des d'altres institucions com el Consell Comarcal del Baix Camp, que ha penjat a l'edifici les dues banderes que identifiquen el col·lectiu LGTBI, i l'Ajuntament de Reus, que també ha rebutjat els fets i ha penjat un domàs amb els colors de l'arc de Sant Martí a la façana.


Comentaris

envia el comentari