Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
L'actriu Mònica López

El drama de l'actriu Mónica López: «A TV3 no els agrado, ja no em truquen»

L'actriu recorda el seu pas per la televisió pública catalana

TV3 és la televisió de cares mítiques. Arriba la nit, engeguem la televisió i hi podem veure els mateixos actors de sempre. Hi ha un cas, però, que crida (i molt) l'atenció: el de Mònica López.

L'actriu, nascuda a les Illes Canàries, es va traslladar a la capital catalana amb només divuit anys, a la recerca de complir un somni: estudiar a l'Institut del Teatre. Poc temps després va aconseguir formar part de l'elenc d'actors de la sèrie 'Nissaga de poder' de TV3. Després de la seva participació en la telenovel·la catalana, en 1998, López no va tornar a ser trucada per TV3 mai més.

Quins motius li han portat a no tornar a aparèixer a TV3?

Mónica López va participar en diferents obres teatrals abans de fer el salt a la televisió. Actualment, interpreta un paper dins de 'De què parlem mentre no parlem de tota aquesta merda'. Una auca ecologista que vol remoure consciències. En l'actualitat, està al teatre Borràs de la capital catalana, però va actuar també al Teatre Nacional de Catalunya i al Poliorama.

En una entrevista recent, li van preguntar pels motius pels quals va deixar la telenovel·la de la televisió pública catalana on va treballa més de dos anys. En aquesta sèrie interpretava el paper d'Abril Montsolís. Ella mateixa va confessar perquè ho va deixar: «He de confessar que era un avorriment fer d'aquesta dona, era tan bona... La frase que vaig repetir més vegades era: 'Què vols dir?' Normalment, em feien servir perquè els altres personatges expliquessin què els passava. M'avorria molt, i per això ho vaig deixar. Tenia vint anys i només agafava vicis».

A partir d'aquest punt, López no ha tornat a sortir per la televisió pública catalana, però per què? Segons el que ella creu: «A TV3 no va agradar la meva decisió. No m'han trucat mai més. Però vist amb perspectiva vaig fer molt bé», confessa l'actriu.

Barcelona, la ciutat que li va canviar la vida

L'actriu també recorda la Barcelona que es va trobar quan va arribar a finals dels anys vuitanta: «Trobo a faltar aquella Barcelona que vaig conèixer. La d'ara m'avorreix estrepitosament», afirmava López. Mónica López va aterrar a Barcelona a la recerca d'estudiar a l'Institut del Teatre.

Ella mateixa recorda que en aquell moment era la millor escola que hi havia a la ciutat. De seguida es va instal·lar a la ciutat comtal i va començar a treballar i des de llavors no ha parat. «Curiosament, ara em surt molta feina fora, però és igual, ara casa meva és aquí», conclou López.