«He sortit de casa i he mirat enrere, com si mirés la casa on he crescut per últim cop. No vull això. No vull. No puc». Són les paraules de Patrícia, una catalana que, per ser independentista, viu una dramàtica història. El seu pare no en vol saber res, «no suporta» en el que s'ha convertit, diu. El drama familiar s'ha destapat a Twitter, on Patrícia expressa la seva desesperació pel contundent rebuig del seu pare.
Han viscut molt de temps tots dos sols. I ara no entén com el seu pare pot passar la política per davant de l'amor patern i prohibir-li l'entrada a casa. Li ha dit clarament que no tornés, tot i que Patrícia és tossuda i ho ha fet, sense èxit: «Segons ell està tot trencat». L'home està convençut que «Cup i Vox són el mateix» i que els CDRs són només «violència i intimidació» i no tolera que la filla hi tingui res a veure.
És de la CUP i el pare no ho pot suportar
Patrícia es defineix com a cupaire i el seu pare mai ho ha pogut assumir. Però dissabte va esclatar la situació. L'home va preguntar a la seva filla si s'havia implicat en accions organitzades pels CDRs, que per a ell és «el pecat més gran». Patrícia ho va negar, coneixent el radicalisme del seu pare en aquest assumpte, per evitar escoltar un «no tornis», però va ser inútil.
Ell sap q sóc cupaire, i no ho suportava, però avui m’ha preguntat si feia coses amb els CDRs pq per ell és el pecat més gran I HO HE NEGAT!!! He intentat salvar-ho tot negant-ho pq no volia sentir un “no tornis”, i no ha servit de res... Q s’acabi el món, si us plau. Si us plau.
— Patrícia #Dempeus ☭ (@patricia9barris) 16 de febrer de 2019
«Que s'acabi el món, si us plau. Si us plau». Dures paraules d'una filla desesperada que ha vist en les xarxes socials una via per bolcar la seva impotència. No ho ha fet per rebre «mimitos en mode Twitter», diu. Ho fa perquè sap que la situació és seriosa, que el seu pare va de debò.
«M'ha trencat el cor. Estic farta de tot», més frases de decepció i tristesa després que el seu pare hagi estat l'única persona que l'ha cuidat quan estava malalta. Patrícia ha mostrat també agraïment a l'acollida que els usuaris de la xarxa social han tingut davant la seva història i les paraules de suport i ànims rebudes: «No esperava tants missatges», escriu.
«A tu se t'estima, o se t'odia»
Patrícia és impulsiva, contundent en les seves paraules. Diu el que pensa sense embuts, expressa tot el que sent. I això mai ha agradat al seu pare. «Recordo els cops que m'ha dit 'filla, a tu se t'estima o se t'odia. no passes desapercebuda'», explica. Doncs ara, segons ella, els sentiments del pare han canviat de bàndol, de l'estima, a un odi que li costa assimilar.
Fins i tot es planteja que hauria d'haver «amagat la seva personalitat» davant del pare i el seu suport a «la violència en legítima defensa» davant d'un sistema que «ens està maltractant i matant dia a dia». Però no pot evitar ser com és, assegura. I tampoc confia en que el seu pare l'acabi entenent, tot i que no vol rendir-se: «Ell és d'ordre. Les lleis per damunt de tot i mai enfrontament».
Tampoc li consolen els missatges que ha rebut a Twitter aconsellant-li que no en faci cas: «Un pare és un pare i renunciar a l'amor és morir en vida». Amb el cor trencat, dona però gràcies per l'amabilitat de tots els qui s'han bolcat en animar-la.
Sense ànim de mimitos, pensa que els pares i mares no estan exempts de crueltat cap als fills, malauradament. I pensa que el fill mira enrere sorprès i se diu "Tan protegit com me sentiva amb 10 anys! Quina farsa!". I pensa que, amb el temps, s'assumeix prou bé eixa decepció.
— Manel Riu Filla |||| (@Mireiagalindo) 17 de febrer de 2019
Ser pare no li dóna dret a tot, així que Patricia cap alt, Enorgullix-te de tu i mira cap endavant, el que de veritat t'estima no et deixarà ni t'abandonarà.
— Jaume Prat (@JaumePrat_) 16 de febrer de 2019