Dues candidatures optaran a presidir la Cambra de Comerç de Reus

Jordi Just segueix formant el seu equip | Àgata Girbes anuncia la seva intenció d'optar a la presidència

La renúncia definitiva d'Isaac Sanromà a revalidar la presidència de  la Cambra de Comerç de Reus ha deixat l'escenari preelectoral dividit en dos. L'encara president de l'ens va explicar al Diari de Tarragona que havia decidit posar punt final a la seva etapa a l'entitat i deixar pas a una renovació de persones i idees. Sobre la taula hi segueix la candidatura de Jordi Just que, després de desavinences amb Enric Olesti, es mantenia fins aquest dimecres com únic candidat a rellevar Isaac Sanromà a la presidència de la Cambra de Comerç. Ara, però, ja no serà l'única persona que opti a dirigir la institució.

Àgata Girbes entra en escena preelectoral de la Cambra de Comerç

Després que Enric Olesti anunciés la seva intenció de presidir la Cambra de Comerç de Reus, tant ell com el seu equip van arribar a un acord amb Jordi Just. Aquest acord no es va fortificar i els dos empresaris van acabar partint peres. Ara, però, hi haurà una altra candidatura amb persones ja vinculades a l'actual Cambra de Comerç de Reus. Es tracta de l'equip que lidera Àgata Girbes, actual presidenta de la comissió Dona i Empresa de la Cambra.

Àgata Girbes, la tercera des de l'esquerra, lidera una de les candidatures a la Cambra
Àgata Girbes, la tercera des de l'esquerra, en una imatge d'arxiu | Cambra de Comerç de Reus

 

Es presenta com un equip «amb una àmplia renovació generacional que en cap cas vol qüestionar el pòsit d’experiència que ens aporten, també, alguns integrants del nostre grup que acumulen anys de dedicació a la Cambra». El seu objectiu principal, asseguren en un comunicat, és «posar en valor la bona feina que s’ha fet fins ara» amb la intenció de «treballar per a fer encara més àgil i eficaç la feina de la Cambra».

No es defineix com una candidatura directament continuista, tot i que sí que la integren persones que, com la mateixa Àgata Girbes, ja formen part del plenari de la Cambra. L'equip complet es donarà a conèixer pròximament, quan es presenti la candidatura que vol ser «transversal, integradora, territorialment representativa, i amb voluntat d’obrir-se generosament a totes les sensibilitats; una candidatura que fuig dels personalismes estèrils».

Jordi Just i Enric Olesti van intentar fer una candidatura conjunta
Jordi Just | Jordi Olària

 

Jordi Just segueix formant la seva candidatura

L'empresari de Vinebre, Jordi Just, segueix treballant sota el paraigua, per ara, d'una plataforma. Hauria de ser l'estructura sobre la qual s'acabi erigint la seva candidatura. Després d'un any de feina manté alguns dels objectius que ja perseguia quan va començar el projecte.  Just vol reivindicar una àmplia representació tant territorial com sectorial. L'encara candidatura compta amb perfils diversos dins del món empresarial, també pel que fa a l'edat.

Aquesta feina li ha de servir, segons explica el seu equip, per bastir un programa amb les inquietuds i necessitats de l'empresariat del territori, així com per dibuixar el pla estratègic que desenvoluparà si aconsegueix la presidència de la Cambra. La voluntat final és «transformar» la Cambra i dotar-la de més pes a l'hora d'actuar com a lobby i d'interactuar amb el sector empresarial. Aquesta plataforma preveu presentar-se en societat durant les pròximes setmanes per tal de donar a conèixer l'equip humà que la forma.