Tres nois sopant en la taula d'un restaurant amb una pizza i cerveses

Dues pizzeries de Barcelona, entre les 50 millors d'Europa

També hi apareixen dos establiments de Madrid i un de Santa Cruz de Tenerife

Dues pizzeries de Barcelona es troben entre les 50 millors d'Europa segons la revista 50 Top Pizza. Aquesta guia ha publicat un any més el seu rànquing de les millors pizzeries europees i en el lloc 28è i 32è es troben la Mare Lievito i La Balmesina, respectivament, situades a la capital catalana. D'altra banda, hi ha tres establiments més de l'estat que han entrat a la llista: els restaurants madrilenys Fratelli Figurato (10è) i l'Araldo Arte del Gusto (24è), l'Oro di Napoli de Santa Cruz de Tenerife (36è)

La pizzeria número 1, segons la publicació, es tracta de la 50 Kalò di Ciro Salvo Pizzeria London, a Londres. En segon lloc, es troba la Pizzeria Via Toledo Enopizzeria, situada a Àustria i completa el podi la pizzeria francesa Bijou, a París. Cal destacar que aquesta guia s'elabora a partir d'avaluacions d'inspectors anònims que visiten els restaurants sense donar cap detall que estan examinant l'establiment.

 

Les dues pizzeries de Barcelona

El restaurant Madre Lievito Llacuna, que ocupa el lloc 28 del rànquing, s'ubica al Poblenou, encara que la firma té altres seus a l'Eixample i a Sants. La revista destaca la seva ambientació que «remet a l'escenografia de les comèdies de De Filippo, més que no pas a la realitat napolitana actual, però és suggeridora i cuidada, amb draps i olles d'alumini». 

L'establiment aposta per elaborar pizzes de massa mare i de llarga fermentació, ben fina i a l'estil napolità. Tot amb ingredients de qualitat i preus populars que fan d'aquest establiment un reclam a la ciutat.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

?¡Qué gran noticia! MADRELIEVITO está en el TOP 50 PIZZA EUROPE ? . . ?? Pizza Nº1 en Barcelona & Top 3 Pizzas en España. . . Grazie mille a la organización de @50toppizza por este prestigioso reconocimiento, a todo el equipo de MadreLievito por su profesionalidad, a nuestros clientes que han confiado en nosotros y a los colaboradores por hacerlo todo tan fácil. ¡Seguiremos ofreciendo cada día lo mejor de nosotros con la misma ilusión que el primer día! ❤️ . . . #madrelievito #50toppizza #50topeurope #pizza #pizzanapoletana #pizzaiolo #bestpizza #pizza #italianrestaurant #pizzabarcelona #italianfood #pizzeria #pizzalover #pizzatime

Una publicación compartida de MadreLievito Pizzerie (@madrelievitorestaurants) el

D'altra banda, La Balmesina s'ubica al carrer Balmes de Barcelona i també és un altre dels restaurants de pizzes de referència de la ciutat. Situat al lloc 32è de la llista, l'establiment treballa amb farines ecològiques no refinades, massa mare i llargues fermentacions.