Duran i Lleida podria convertir-se en el nou conseller d'administració d'Aena

És la proposta que ha fet el president de la companyia, Maurici Lucena, per tal de substituir Josep Piqué, que era qui ocupava abans el càrrec

Josep Antoni Duran i Lleida podria convertir-se en un nou integrant del consell d'administració d'Aena, substituint així l'antic ocupant del càrrec, l'exministre Josep Piqué, el qual va abandonar la seva posició al·legant incompatibilitats. Així ho ha fet saber 'ElNacional.cat', que també ha fet patent que aquesta proposta l'hauria fet Maurici Lucena, el president de la companyia aeroportuària.

Josep Piqué va veure's obligat a abandonar el càrrec

Aena va llançar una advertència a Piqué a finals de l'any passat, quan l'exministre havia d'escollir entre mantenir la presència amb la qual comptava al Consell d'Administració o bé decantar-se per participar en un nou projecte que tenia entre les mans. Aquest nou projecte estava relacionat amb un nou aeroport privat situat a prop de Madrid, i estava previst que Josep Piqué n'esdevingués el nou promotor.

Per aquest motiu, finalment l'exministre va cedir a les pressions de la companyia i va renunciar a la posició que ocupava com a membre independent d'Aena, al·legant incompatibilitats entre els dos càrrecs. Cal recordar que, des que el 2015 Duran i Lleida prengués la determinació de retirar-se de l'esfera política arran els mals resultats que va aconseguir la formació Unió a les eleccions generals del 20-D, es dedica a exercir d'advocat en un bufet privat.

Josep Antoni Duran i Lleida
Duran i Lleida, en arxiu | CatalunyaDiari.cat

La decisió de Piqué es va fer pública el 4 de gener

Així les coses, el passat 4 de gener l'empresa aeroportuària informava de la decisió presa per Piqué a la Comissió Nacional del Mercat de Valors. En aquest sentit, l'exministre no només dimitia del seu càrrec com a integrant del Consell d'Administració, sinó que també renunciava a formar part de la Comissió Executiva i de la Comissió de Nomenaments i Retribucions.

Per això, Aena va explicar que la decisió sobre la renúncia venia impulsada «davant l'assumpció de noves responsabilitats professionals que limiten el temps disponible per exercir els càrrecs que té a la companyia amb la dedicació adequada».

Els vigilants dels controls del Prat convoquen una vaga pel Mobile

D'altra banda, el passat dimecres, 9 de gener, es va fer públic que els vigilants dels controls de seguretat de l'aeroport del Prat havien decidit convocar una vaga que tindrà lloc durant a setmana del Mobile World Congress, que és la del 24 de febrer al 3 de març.

El que pretenen els treballadors de l'aeroport amb aquesta iniciativa és posar de manifest que Trablisa, l'empresa que gestiona la seguretat de l'aeroport, no ha complert les fites que s'havien establert i acordat durant el conflicte que es va produir l'estiu del 2017.