Un ebrenc farà una marxa a peu fins al Parlament Europeu per exigir la República

El trajecte, de 1.200 km, s'ha batejat com a 'Camí a la República'

L'activista de les Terres de l'Ebre Rai López farà una marxa a peu fins al Parlament Europeu «per denunciar el judici polític» al procés independentista català i «per exigir la implementació de la República Catalana» o la celebració d'un nou referèndum avalat per Europa. El 24 de març començarà el trajecte a Cervera de la Marenda, a la Catalunya del Nord, i té previst fer recorreguts diaris d'uns 30 quilòmetres.

Durant un mes, la ruta farà aturades per les principals ciutats del cor d'Europa, «prioritzant aquelles que han tingut una simbologia especial a llarg de la història catalana». El recorregut final que s'ha previst és de 1.200 quilòmetres. López anima altres persones a sumar-s'hi per demostrar «la unitat» de l'independentisme.

Rai López confia ser rebut per Puigdemont

En la planificació, López preveu arribar a París per Setmana Santa i d'allí anar a la Casa de la República, a Waterloo, Bèlgica, on confia ser rebut pel president Carles Puigdemont i la resta de consellers exiliats. La darrera part del viatge es farà cap al Parlament Europeu, on preveu quedar-se «indefinidament» fins que es compleixin les demandes d'aquesta marxa reivindicativa, la implementació efectiva de la República Catalana i la validació del resultat del referèndum de l'1-O, la convocatòria d'un nou referèndum avalat per Europa, i la intervenció del Tribunal de Drets Humans d'Estrasburg en el judici al procés.

L'activista ebrenc fa una crida a acompanyar-lo en aquesta marxa a tothom qui ho vulgui, per trams o completa. Segons ha explicat ell mateix, ja té confirmada la participació de més de 300 persones. A més, ha obert una campanya a Change.org on explica la seva iniciativa


Comentaris

envia el comentari