Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Màquines treballant a la platja de la Marquesa, a Deltebre.

Un «greu» impacte: Demanen la paralització d'un aparcament al Delta de l'Ebre

L'equipament provocarà un impacte «greu» en espècies vulnerables i en perill

La construcció d'un aparcament  al Parc Natural del Delta de l'Ebre ha aixecat polseguera. El Grup d'Estudi i Protecció dels Ecosistemes Catalans i Ecologistes de Catalunya (Gepec-Edc) n'ha demanat la paralització «immediata» després de l'inici el 4 de juliol. 

Les obres s'estan fent a la platja de la Marquesa, la zona humida «més important» de Catalunya. Els ecologistes alerten de «l'impacte ambiental» que, al seu parer, tindrà aquesta construcció. 

El pàrquing, segons els càlculs de l'entitat, tindrà una hectàrea, cabuda per a 400 cotxes, serveis i enllumenat. Aquest, però, es construeix en zona d'especial protecció per a les aus (Zepa) i en època de nidificació d'espècies vulnerables i en perill. Per això, exigeix que «es reconsideri» la ubicació de l'equipament. 

Segons Gepec-Edc, algunes de les espècies que nidifiquen  al terreny «on ara mateix hi treballen màquines» són el camesllargues, el corriol camanegre i algunes parelles de perdiu de mar, «en perill crític» a Catalunya. A banda d’aquestes espècies en concret, la zona és refugi i àrea de nidificació de moltes altres que el Parc Natural «hauria de protegir».

L'entitat lamenta que a Catalunya «s'estan perdent» ecosistemes d'aiguamolls, especialment els costaners, «justament per culpa de la pressió urbanística i d'infraestructures com podria ser aquest aparcament». Un equipament, a més, que «atrauria moltes persones i vehicles» i «fragmentaria l'hàbitat de manera molt significativa».

Finalment, els ecologistes informen que no descarten prendre «les mesures oportunes» per depurar «responsabilitats» dels impactes sobre l'espai protegit i sobre la fauna i la flora.