Imatge actual de l'edifici de l'antic Hostes Potau

S’enderrocarà l'edifici de l'antic Hostes Potau de Reus

L’actuació permetria aixecar un edifici de planta baixa i tres pisos

L’edifici de l’antic Hostes Potau, situat al número 13 del carrer del Vidre del centre de Reus, s’enderrocarà en les properes setmanes. Segons el Diari Més, la immobiliària Finques Boronat, propietària de l’immoble, està tramitant la pertinent llicència per tirar a terra l’edifici i habilitar el solar per construir-ne un de nou. Aquest  nou immoble  estaria format per una planta baixa, destinada per a un establiment o un magatzem, i tres pisos més. 

Actualment, Hostes Potau es troba en desús des de fa diversos anys i no resulta habitable ja que està força deteriorat. La previsió és que després de l’estiu es doni el tret de sortida a les obres de demolició per donar sortida al solar. La immobiliària ofereix el conjunt per 500.000 euros  però assenyala que es podria ajustar el preu a través de les despeses de l’enderroc en el cas que un comprador volgués adquirir els terrenys amb l’hostal inclós.

Més enderrocs al centre de Reus

Coincidint també després de l’estiu, està previst que comencin les obres d’actuació del projecte d’ampliació del Centre de Lectura. En aquest cas, es procedirà a  enderrocar l’edifici número 12 del carrer de la Puríssima Concepció. Actualment, s’està habilitant el solar adjacent per preparar l’inici de les obres. L'enderroc forma part de la primera fase de remodelació de les obres i l'empresa Demolicions Pujals serà l'encarregada d'executar les obres. En primer lloc, s'apuntalarà l'edifici per després retirar el material intern i, finamlent, enderrocar-lo.

Aquesta actuació està subvencionada per l'Ajuntament amb una dotació de 150.000 euros. La xifra correspon a la demolició de l'immoble i a la redacció del projecte definitiu, a càrrec dels arquitectes Anton M. Pàmies Martorell i Albert Pàmies Thomas. A més, també servirà per elaborar un estudi de seguretat i salut i els pertinents estudis geotècnics. La segona i les posteriors fases no es faran efectives fins que no es disposi del finançament necessari per executar-les.