Imatge dels anomenats «Blocs Blaus» de Campclar, on es va produir l'incendi la setmana passada.

Un edifici de Campclar, sense electricitat des de fa set dies a causa d'un incendi

El quadre elèctric va cremar divendres de la setmana passada | Els veïns atribueixen l'incendi a les connexions fraudulentes d'alguns inquilins
Així va quedar el quadre elèctric de l'edifici de Campclar després de l'incendi de la setmana passada. | Cedida

Un edifici del barri tarragoní de Campclar es troba sense electricitat des de fa set dies a causa d'un incendi en el quadre elèctric. El foc es va originar divendres de la setmana passada i, des d'aleshores, els veïns estan desconnectats de la xarxa. La comunitat en qüestió es troba al carrer Riu Llobregat i es coneix habitualment com els «Blocs Blaus». Des d'Endesa asseguren que són els veïns els encarregats de solucionar la situació. Les connexions fraudulentes a la xarxa van ser la causa de l'incendi, segons diversos testimonis.

Un edifici de Campclar, sense llum a causa d'un incendi al quadre elèctric

Eren les sis de la matinada del passat divendres quan les flames van començar a cremar el quadre elèctric d'un edifici ubicat al carrer Riu Llobregat, al barri de Campclar, a Tarragona. Es tracta dels reconeguts «blocs blaus», concretament a l'escala número quatre. 

Els Bombers de la Generalitat es van desplaçar fins al lloc amb una dotació i van tardar aproximadament una hora a apagar el foc. Per tal d'assegurar-se que els bombers no corrien cap risc, un tècnic d'Endesa va ser alertat perquè tallés l'electricitat. El resultat va ser un quadre elèctric completament desfet i una desconnexió obligada de la xarxa. 

Imatge dels anomenats «Blocs Blaus» de Campclar, on es va produir l'incendi la setmana passada.
Imatge dels anomenats «Blocs Blaus» de Campclar, on es va produir l'incendi la setmana passada. | Google Maps

Connexions fraudulentes i set dies sense electricitat

Una setmana després dels fets l'edifici segueix desconnectat de la xarxa elèctrica. Aquesta setmana, els veïns van trucar un tècnic perquè revisés el quadre elèctric i tornés la llum a l'edifici, però no va ser possible. Per tant, ja fa set dies que les 18 famílies del bloc, moltes amb fills menors d'edat, no poden escalfar l'aigua o encendre la televisió. 

«El problema és que dels 18 habitatges almenys quatre estan ocupant il·legalment i es connecten de manera fraudulenta a la xarxa elèctrica. Són aquestes connexions les que van provocar l'incendi», denuncia una veïna, que prefereix mantenir l'anonimat per por a represàlies. De fet, fins i tot creuen que les flames podrien haver-se originat a causa d'una sobrecàrrega de la xarxa, produïda per plantacions de marihuana 'indoor'.