4.000 professionals de l'educació catalana han participat aquest dilluns en el primer dia del cribratge massiu, a través d'automostra amb frotis nasal, per a detectar positius de Covid-19 en l'àmbit escolar.
?[VÍDEO]Aquesta setmana han començat els cribratges als professionals educatius, mitjançant proves PCR d'autopresa per frotis nasal ????
— Educació (@educaciocat) January 12, 2021
? Com es duen a terme aquestes automostres? @salutcat ens ho explica en aquest vídeo #EscolesObertes#EscolesSegures
? pic.twitter.com/QEYqmJcL2F
Bargalló reconeix que el procediment es podria haver fet mesos enrere
En una entrevista en TV3, el conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha explicat que aquestes són «les primeres xifres» de què disposa, i que en tres setmanes es realitzaran prop de 170.000PCR per a completar el garbellat.
Bargalló ha reconegut que el procediment es podria haver fet fa uns mesos, però que s'ha realitzat ara a indicació de Salut Pública, ja que el personal educatiu ha tornat de les vacances de Nadal «i és ara quan pot començar a tenir símptomes o influència», ha detallat.
El conseller ha defensat la reobertura dels centres aquest segon trimestre: «Hi ha hagut moltes més opinions a favor d'obrir les escoles que les que va haver-hi al setembre», ha exposat.
El Govern busca un «equilibri» entre confort i ventilació
Bargalló, davant els recels de part de la comunitat educativa sobre la compatibilitat entre la ventilació de les aules i la seva temperatura, també ha apuntat que aquest dimarts, segon dia del trimestre, els espais estaran llestos per a les classes perquè hauran passat hores escalfant-se amb la calefacció.
«Hem d'aconseguir un equilibri entre el confort tèrmic i la necessària ventilació», ha explicat; Educació ha remès aquest dilluns unes noves instruccions als centres a aquest efecte.
? “L’obertura de les escoles ha estat un èxit col·lectiu”, ha destacat el director general de Centres Públics d’@educaciocat i president del @consorciedubcn, @JosepGCambray, en una entrevista a @TeveCat. Ha agraït l’esforç d’adaptació de tothom: professionals, famílies i alumnes pic.twitter.com/D75diprndi
— Educació (@educaciocat) January 11, 2021
? És més eficaç obrir una mica diverses finestres de l'aula que obrir-ne al màxim una de sola.
— gencat (@gencat) January 12, 2021
Noves orientacions d'@educaciocat sobre #ventilació als centres educatius ? https://t.co/4wEHk3pask
Actualitzen la informació prèvia tenint en compte els darrers estudis. pic.twitter.com/DUiX3yqmco