Educació ofereix als centres orientacions per atendre emocionalment els alumnes quan tornin a escola

L'objectiu és permetre als docents planificar una estratègia en el retorn dels alumnes al centre educatiu

Imatge de recurs d'una escola bressol
Els docents catalans tindran el suport del Departament d'Educació en la tornada a l'escola dels alumnes. | Pixabay

El Departament d’Educació ha anunciat aquest dimarts que oferirà al professorat i als equips directius dels centres recursos i orientacions per tal d’atendre les emocions de l’alumnat en la tornada a escoles i instituts. El principal objectiu és permetre als docents planificar una estratègia en el retorn dels alumnes al centre educatiu i a totes les activitats en què estan acompanyats per adults, suggerint la creació d’espais de trobada i dinàmiques de retrobament.

D’aquesta manera, es recullen un seguit de vídeos amb les reflexions d’experts de diferents àmbits relacionats amb la pedagogia, la psicologia, l’orientació, directors de centres educatius, i membres del Consell Escolar de Catalunya, entre d’altres.

Facilitar la identificació de les necessitats de l'alumnat

Les orientacions també pretenen facilitar que el professorat pugui identificar l’alumnat amb necessitat d’especial acompanyament i possibilitar l’atenció a les necessitats emocionals dels alumnes en procés de dol. S’inclouen, per exemple, recursos per tal que els docents puguin escoltar i recollir les preguntes i inquietuds dels infants i joves, i identificar així les necessitats relacionades amb el dol.

L’espai web –que s’inscriu a la pàgina de l’XTEC– inclou diversos apartats segons els temes que s’hi tracten: atendre les emocions, neuroeducació, dol i pèrdues, les famílies, l'alumnat, l'educació no formal en el retorn dels infants i joves, i recursos. Es plantegen diferents elements de reflexió al voltant d’aspectes com l’organització del retorn en equip, la preparació dels espais, els diferents tipus d’acompanyament o la figura del docent com a persona de referència per als alumnes.


Comentaris

envia el comentari