Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge d'un investigador en un laboratori, observant mostres per un microscopi

Les primeres vacunes contra el coronavirus deixen terribles efectes secundaris

Els voluntaris vacunats per la companyia Moderna Terapeutics han patit febre alta i desmais

Científic investigant amb un microscopi
Les primeres vacunes contra la Covid deixen efectes secundaris com febre alta i desmais | Catalunya Diari

Les primeres vacunes  contra el coronavirus  tindrien estarien produint efectes secundaris  com desmais i febre molt alta. Actualment, fins a 200 investigacions treballen per desenvolupar una vacuna  contra la Covid, estant quatre d'elles en una fase més avançada que les altres. Entre les vacunes més destacades, cal ressenyar la desenvolupada pel Centre d'Investigació de Vacunes de Estats Unitsi la companyia Moderna, amb seu a Cambridge (Massachusetts).

La vacuna  de Moderna Terapeutics ja ha estat provada en diversos assajos amb persones voluntàries, que han patit alguns dels primers efectes secundaris. Els més destacats són els desmais i la febre alta.

Un dels pacients va caure desmaiat després d'una segona dosi de la vacuna

Ian Haydon és un jove de 29 anys de Seattle que s'ha presentat voluntari per provar la vacuna  contra la Covid-19. La seva experiència en aquest assaig inaugural ha estat recollida pel diari mèdic STAT, i el pacient ha volgut explicar l'experiència del seu desmai  i els dolors que van provocar-li una segona dosi de la vacuna.

Haydon  va tenir febre per sobre dels 39'5 graus dotze hores després de rebre la segona dosi de la vacuna. El jove va acudir al servei d'urgències, on va ser atès. Tot i això, Haydon  no va poder aguantar més i va caure desmaiat tot just arribar al centre sanitari.

La sorprenent experiència de Ian Haydon amb la vacuna de Moderna

Tot i que aquesta ha estat una mala experiència, no vol que aquesta generalitzi el concepte de les vacunes  ni incrementi la por a un possible tractament contra el coronavirus: «Entenc que compartir la meva història va ser aterridor per a algunes persones. Espero que no generi cap mena d'antagonisme cap a les vacunes en general o fins i tot cap a aquesta vacuna», ha confessat en una entrevista amb la 'CNN'.

Així, ha explicat que busca donar a conèixer la seva experiència perquè «contraresti la desesperació que algunes persones senten per llançar una vacuna  al mercat, independentment de les conseqüències». El jove de Seattle finalitza el seu relat a la cadena de notícies amb aquesta conclusió: «Cal trobar una dosi que faci que el cos produeixi anticossos, però que no provoqui massa  efectes secundaris», sentencia.