El Barça amagava al soci el preu real de les localitats alliberades a través del Seient Lliure

Així ho indica una investigació realitzada per l'equip d'informatius de TV3 | Per la seva banda, el club desmenteix la informació

Imatge d'arxiu del Camp Nou. | Cedida.

El Barça hauria amagat als seus socis els preus reals de la venda d'entrades alliberades a través del seient lliure. Segons una investigació de TV3, el Barça hauria convertit en 'VIP Experience' entrades senzilles sense que el soci ho sabés i, per tant, sense repartir el benefici. Aquesta pràctica s'ha detectat en almenys 10 partits de màxima expectació com els corresponents a la Lliga de Campions o el partit de Lliga davant el Reial Madrid. Segons informa TV3 els socis haurien alliberat la seva localitat a través del Seient Lliure. Seguidament, el Barça hauria convertit aquestes localitats en 'VIP Experience' i les hauria venut per 1.500 euros, tot i que comunicaria al soci haver-la venuda per només 255 euros. D'aquesta manera, el soci acabava cobrant un màxim de 93 dels 1.500 euros ingressats per aquella entrada, que correspon a tan sols un 6,2% dels ingressos de l'entrada. Una quantitat molt inferior als 547,5 euros que li tocarien, el 36,5% del preu de venda segons els paràmetres habituals del Seient Lliure. Per la seva banda, el club desmenteix la informació.

Segons la televisió pública, això va succeir durant les temporades 2014-2015, 2015-2016 i mitjans de la 2016-2017. És a dir durant la part final del mandat del president Sandro Rossell i el de Josep Maria Bartomeu. Els partits afectats per aquesta anomalia haurien estat les visites del Manchester City, el Reial Madrid i el València de la temporada 2014-15. Els partits contra la Roma, l'Arsenal, el Reial Madrid i l'Atlètic de Madrid, de la 2015-16. I els partits contra l'Atlètic de Madrid, Manchester City i Reial Madrid, de la 2016-17. 

Durant la temporada 2016-2017 la directiva va impulsar un canvi de model en el Seient Lliure a partir del qual el club no està obligat a informar els abonats de la venda o no de la seva localitat. Així com tampoc del preu pel qual l'ha venuda, sempre que s'hagi posat a la venda 72 hores abans del partit. Tot i això, fins al mes de gener el Seient Lliure funcionava segons el model explicat abans: si la localitat alliberada era venuda, el soci n'era informat i el soci en cobrava el 36,5% del preu de venda.

Segons publica el diari 'El Món', en els darrers anys alguns socis havien comprovat com el club els realitzava dues liquidacions diferents per la venda d'una mateixa localitat. La primera per un preu superior a l'habitual. I la primera, sempre unes hores després, amb una reducció substancial de l'import prèviament comunicat i equiparant-lo al valor estàndard. 


Comentaris

envia el comentari