El Barça no apujarà els preus dels seus abonaments per vuitè any consecutiu

Segons el vicepresident del club blaugrana, Jordi Cardoner, es tracta d'una «promesa electoral»

El vicepresident Jordi Cardoner ha assegurat que el Barça no apujarà els preus dels abonaments | FCB

El Barça ha decidit no apujar els abonaments dels seus socis i, per vuitè any consecutiu, les localitats del Camp Nou tindran el mateix preu amb el mínim increment de l'IPC. Es tracta d'una mesura que el club considera una «promesa electoral», i asseguren que estem parlant d'un dels clubs «més econòmics d'entre els grans clubs d'Europa», segons informa el diari 'Ara'. El vicepresident, Jordi Cardoner, ho ha assegurat durant el balanç de l'àrea Social, on ha recordat que el Barça no increments el preu des del 2010. «Va ser una promesa electoral. No totes es poden complir, però aquesta sí», va insistir Cardoner. Segons les dades facilitades pel club blaugrana, veure un partit a la tribuna del Camp Nou per a algú té abonament costa, de mitjana, uns 39 euros. En el cas del Reial Madrid, asseguren, és més del doble, uns 83 euros. Qui encapçala el rànquing és el PSG francès, amb una mitjana de 111 euros per partit a tribuna. 

«Això demostra que és compatible tenir el millor equip del món amb una comptabilitat i unes finances sostenibles», ha explicat Cardoner. Tot i això, fa uns anys el club català va eliminar de la llista de partits que entren en l'abonament la Supercopa d'Espanya, una decisió molt criticada per alguns socis, que ho consideren una pujada encoberta. Sobre l'informe de TV3 referent al Seient Lliure i al VIP Experience, el vicepresident ha assegurat que el Barça ha rebut moltes trucades al respecte, la gran majoria de les quals eren per «queixar-se de les formes i els continguts que va transmetre TV3». Per a Cardoner, la majoria dels socis «han entès com a absolutament normal» la política del club.

Més enllà d'això, el balança de l'àrea Social ha estat molt positiu. El Barça té actualment 1.246 penyes, de les quals un 36% es troben a Catalunya, un 55% a la resta de l'Estat i un 9% a l'estranger. Cardoner ha destacat que el club ha sumat 16 penyes noves aquest últim any i que, en total, hi ha 152.593 penyistes. Ara bé, tan sols un 10.5%, unes 16.000 persones, són socis.

Comparació entre el preu dels abonaments del Barça i altres equips europeus | FCB

 


Comentaris

envia el comentari