IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El Tribunal Suprem rebutja la demanda del Reial Madrid a TV3

TV3 va emetre un vídeo on es podia veure un recull de faltes de diversos jugadors madridistes barrejades amb imatges de hienes que sortien a caçar

L’Audiència Provincial Madrid ha absolt TV3 de la demanda que va presentar el Reial Madrid per intromissió en el dret a l’honor després que la cadena catalana emetés un vídeo en el qual es comparava a jugadors madridistes amb hienes. El Tribunal Suprem ha estimat que les imatges «han de considerar-se dins de l’àmbit de la crítica admissible».

Segons ha informat TV3 en un comunicat, l’Audiència revoca d’aquesta forma una sentència d’un jutjat de primera instància que va condemnar a la televisió pública catalana, juntament amb tres dels seus executius, a pagar 20.000 euros al club blanc per l’emissió d’aquest vídeo el 13 de febrer de 2013 en el seu canal esportiu Esport3. En aquest vídeo es podia observar a diversos jugadors madridistes com Álvaro Arbeloa, Xabi Alonso, Pepe, Fabio Coentrao o Mesut Özil apareixen en una recopilació de faltes a jugadors del FC Barcelona barrejades amb imatges de hienes i amb una locució on es descrivia com aquests animals van de caça.

El club madridista va posar una demanda per intromissió il·legítima en el seu dret a l’honor on se sol·licitava una indemnització de sis milions d’euros, al·legant diversos perjudicis econòmics. Per aquesta raó, l’Audiència Provincial de Madrid ha absolt ara TV3 per no veure cap tipus d’intromissió en el dret a l’honor del club madridista. Així mateix, segons el Tribunal Suprem, la cadena va exercir el dret a la llibertat d’expressió en l’àmbit de la crítica esportiva. La resolució judicial senyala que «per més que pugui considerar-se crítica mordaç, ni formalment ni materialment pot considerar-se injuriosa, insultant, vexatòria ni denigrant» l’emissió de les imatges, que s’emmarquen en un àmbit com l’esportiu «amb caràcter més despreocupat i passional ha estat posat de manifest en distintes resolucions».

En aquest sentit, explica que «l’emissió de moments de joc discutits i la imatge final del jugador Pepe caracteritzat, han de considerar-se dins de l’àmbit de la crítica admissible, i dels estàndards utilitzats en els fets esportius, i a més dins del futbol professional, on vénen caracteritzats per ser més distesos que en altres àmbits». Finalment, la sentència valora el fet que el programa demanés disculpes a totes aquelles persones que s’haguessin sentit ofeses per aquest vídeo. Contra aquesta sentència, el Reial Madrid pot interposar un recurs davant del Tribunal Suprem.


Comentaris

envia el comentari