Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Eloi Vila, presentador de TV3, dins d'un cotxe

Eloi Vila, presentador de TV3, revela la malaltia que pateix: «Crec que moriré jove»

Amb aquest diagnòstic, el periodista es replanteja molts aspectes de la seva vida

Eloi Vila, una de les cares més estimades de la graella de TV3, ha sorprès a tothom amb les seves declaracions. Vila és presentador d'un dels programes amb més èxit de la televisió pública catalana: 'Al Cotxe'. Un format innovador que consisteix a entrevistar diverses personalitats d'actualitat.

El passat 26 de novembre, va ser entrevistat al programa 'El suplement' de Catalunya Ràdio presentat per Roger Escapa. En aquesta entrevista, les declaracions d'Eloi Vila van ser molt reveladores, ja que el català es va sincerar més que mai sobre la seva situació actual.

El periodista va explicar que tot just feia un any i poc que els metges li havien diagnosticat una malaltia. Vila pateix diabetis de tipus 1, fet que ha provocat un canvi en els eu dia a dia. D'aquesta manera, la diabetis ha fet que es replantegi alguns aspectes de la seva vida.

Pateix diabetis de tipus 1 

Segons l'Organització Mundial de la Salut (OMS), la diabetis tipus 1 «es caracteritza per una producció deficient d'insulina i requereix l'administració diària d'aquesta hormona. Encara es desconeixen les causes d'aquesta malaltia i no es pot prevenir amb el coneixement actual».

Tot i que moltes persones pateixen aquest tipus de malaltia i sembla que estigui completament 'normalitzada' en la societat actual, es tracta de quelcom feixuc. A banda que les persones que pateixen diabetis de tipus 1 necessiten punxar-se de manera diària, el més preocupant de tot poden ser els seus efectes a llarg termini.

Vila explica que abans de ser diagnosticat, es trobava molt prim, anava molt al lavabo i bevia molta aigua contínuament. Davant aquests fets, va decidir anar al metge on els especialistes van comprovar que tenia els nivells de sucre molt elevats. 

«Crec que moriré jove»

Eloi Vila deia que creu que morirà jove, però aquest pensament fa que es replantegi moltes coses en diferents aspectes de la seva vida. D'aquesta manera, aquest pensament i aquesta manera de normalitzar la mort, l'impulsa a ser més vital i a tirar endavant projectes que fins ara tenia pendents. 

«Aquest diagnòstic em permet afrontar-me a la mort. He fet 50 anys, fa quinze dies i amb el diagnòstic de la diabetis tinc la sensació que em moriré jove. Tinc aquesta sensació. Que potser no passa, tant de bo que no passi, però també em permet parlar amb normalitat de la mort».

«El que m'estic replantejant és l'aquest ara i aquí. El que vulguem fer, fem-ho», va concloure.