Els misteriosos nens verds de Banjos

A Anglaterra existeix una història molt similar

Tant a Catalunya com a Anglaterra un grup de camperols assegurava haver vist dos infants de pell verda. Foto: alienelement.com

Una de les històries més misterioses de Catalunya és la dels nens verds de Banjos, un poble de qual mai se n'ha conegut la ubicació però que es creu que era prop de Barcelona. La llegenda diu que mentre uns camperols estaven treballant van aparèixer dos infants que presentaven un aspecte molt extravagant. Els nens tenien la pell verdosa i pronunciaven paraules en una llengua que aquells pagesos no havien sentit mai. Pel que fa a l'idioma, cap expert va poder determinar què parlaven els joves, però els metges sí que van poder fer algun descobriment útil. Els científics van determinar que la seva constitució era diferent a la de l'ésser humà i que només tenien un pulmó, més gran que el d'una persona, i no tenien pàncrees. Els aliments que ingerien també van ser un altre problema, ja que no volien menjar res que no fossin mongetes verdes o pèsols. Probablement, aquesta alimentació tan pobra va ser el que va provocar la mort d'un d'ells, un temps després d'haver arribat. Sorprenentment, la nena va aconseguir viure durant uns quants anys més.

Aquesta llegenda presenta grans paral·lelismes amb la dels nens verds de Woolpit, a Anglaterra. Alguns historiadors creuen que sorgeix a l'època medieval quan un comte va intentar enverinar uns nens amb arsènic i els va abandonar al bosc amb l'objectiu de quedar-se amb la seva herència. Se sospita que els habitants de Woolpit van trobar els nens desorientats i malalts, amb la pell amb tons verds a causa de l'arsènic ingerit. Tot i així, cap teoria pot explicar per què els infants parlaven una llengua desconeguda. Sens dubte, aquesta és una història inquietant amb molts enigmes que, per desgràcia, ningú podrà respondre mai.


Comentaris

envia el comentari