L'embolic financer del Barça i Bartomeu a causa de la pandèmia del coronavirus

El club blaugrana tracta de minimitzar al màxim la situació

Josep Maria Bartomeu
Els jugadors del FC Barcelona no veuen amb bons ulls la nova rebaixa salarial que va demanar Bartomeu | Catalunya Diari

El president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, està vivint un dels moments més delicats des que dirigeix el club blaugrana. La crisi sanitària de la pandèmia del coronavirus ha causat estralls a tots els equips de futbol i lògicament el Barça tampoc ha pogut esquivar la tragèdia financera. Bartomeu ha de tancar el balanç de la temporada i  es troba davant un desgavell molt important de números. El Barça és conscient que aquest curs patirà pèrdues econòmiques i tracta de minimitzar al màxim aquesta situació.

En primer lloc, està a punt d'encarar un mercat de fitxatges que es presenta força mogut i sinó retalla despeses o fa alguna venda no podrà incorporar gaires peces. Per una altra banda, si les pèrdues del club superen els 211 milions, el benefici que la junta ha generat durant el mandat, entraria en pèrdues globals i els directius haurien d’avalar fins a 100.000 euros per persona. Actualment, es calcula que a causa del coronavirus el Barça deixarà d’ingressar 150 milions d’euros i necessita 70 per cobrir el pressupost.

 

Els jugadors rebutgen una nova rebaixa salarial

La setmana passada, el president del FC Barcelona, Josep Maria Bartomeu, va fer una nova proposta de rebaixa salarial als jugadors de la primera plantilla. Una proposta que, segons Marca, va causar cert malestar entre els jugadors que veuen a la directiva amb un «excés d’improvisació». Els futbolistes no volen tornar a patir una rebaixa de les seves fixes i el mandatari blaugrana haurà de continuar buscant opcions per reduir despeses.

Una de les opcions que pot ajudar a aportar ingressos a les arques del Barça és la Champions League. Si el club blaugrana arriba lluny, els diners que rebrà seran majors. Malgrat això, cal recordar que la competició europea serà a l’estiu i que per tant, els ingressos es posarien a la pròxima temporada 2020/2021.


Comentaris

envia el comentari