Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Aparador de la carnisseria Carns Novich de la Cellera de Ter

Una empresa de Reus investiga com fer més cardiosaludable la botifarra i l'hamburguesa

Un projecte de recerca d'Embotits Salgot i el centre tecnològic Eurecat pretén reformular productes derivats del porc

Aparador de la carnisseria Carns Novich de la Cellera de Ter
Investiguen com optimitzar el perfil nutricional de la botifarra i de l'hamburguesa perquè sigui més cardiosaludable | Consorci Ter-Brugent

Investiguen  com optimitzar el perfil nutricional de la botifarra  i de l'hamburguesa perquè sigui més cardiosaludable. Es tracta d'un projecte de recerca que impulsen l'empresa Embotits Salgot i la seu de Reus  del centre tecnològic Eurecat (membre de Tecnio). Segons els impulsors, el projecte, que s'enllestirà abans de dos anys, s'inscriu dins de la tendència global en alimentació cada vegada més orientada cap al consum d'aliments que aportin beneficis per a la salut. En aquest marc s'ha creat el consorci 'PIG-MALION', que se centrarà en l'aportació d'innovacions perquè la botifarra i l'hamburguesa puguin ser integrades en el context d'una dieta  cardiosaludable per a les persones que habitualment consumeixen aquest tipus de derivats carnis.

Amb aquest propòsit, Salgot i Eurecat plantegen «la reformulació dels productes derivats del porc, amb la substitució qualitativa i quantitativa de greix animal, a la vegada que s'incorporen ingredients bioactius que milloren el perfil nutricional i saludable», explica la investigadora de la Unitat de Nutrició i Salut d'Eurecat Noemí Boqué.

D'acord amb Salgot, el projecte 'PIG-MALION' s'enquadra en el replantejament de les estratègies tradicionals per abordar el repte que impliquen l'obesitat i patologies associades per a la salut  pública, mitjançant el desenvolupament de productes derivats del porc més cardiosaludables dins d'un context d'un patró dietètic saludable, a partir del coneixement científic.

'PIG-MALION', que està previst que finalitzi al desembre 2021, disposa d'un pressupost de 692.285 euros i ha estat finançat a través de la convocatòria Reptes-Col·laboració 2017 pel Ministeri de Ciència, Innovació i Universitats i l'Agència Estatal d'Investigació i cofinançat pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER).