L'Emma, el primer nadó nascut a Catalunya aquest 2019

La nena ha nascut a les 0.13 hores a l'Hospital Mútua de Terrassa

Imatge d'arxiu d'un nadó
Imatge d'arxiu d'un nadó | CatalunyaDiari.cat

La protagonista de la nit de Cap d’Any ha estat l’Emma, una nena nascuda a les 0.13 hores de l’1 de gener del 2019 que s’ha convertit en el primer nadó nascut a Catalunya aquest nou any. L’Emma ha nascut a l’Hospital Mútua de Terrassa i ha pesat 3,310 quilos

Els seus pares, la Núria i en Jose tenen una «felicitat immensa»: «Tot ha anat molt bé, malgrat que el part ha durat onze hores. Semblava que l’Emma no volia sortir», han dit. 

El vicepresident del Govern i conseller d'Economia i Hisenda, Pere Aragonès, visitarà aquest dimarts a la mare, al pare i a la nena a l'hospital de Terrassa.

La Lena, en Benjamin i l’Iker

D'altra banda, a la demarcació de Girona, el Benjamin Aguilera El-Youbi ha arribat a les 0.22 a l'Hospital Josep Trueta. La seva mare és catalana i té 18 anys i el seu pare és marroquí, de 19, una parella de joves de la Bisbal de l'Empordà. 

El part ha estat normal però prematur, de 33 setmanes i un dia i el nen ha pesat 2,360 quilos i ara està ingressat a Neonatologia. «No em pensava que nasqués tan aviat perquè encara és una mica petitó, però tenia pressa per sortir», explica la Carla, la seva mare.

A Lleida, el primer nadó de l'any s'ha fet esperar a les 6.22 hores de la matinada. En aquest sentit, ha nascut l'Iker a l'Hospital Arnau de Vilanova de la capital del Segrià.

I a Tarragona, la Lena, una nena nascuda al Pius Hospital de Valls. Ella ha estat el primer nadó nascut aquest any 2019 a la demarcació de Tarragona. Tal com ha informat la Conselleria de Salut, la Lena ha nascut quan faltaven pocs minuts per a les dues de la matinada a la capital de l'Alt Camp. 

«O naixia per Nadal o per Cap d'Any, o una festa o una altra», explica la mare, Vanessa Duque.


Comentaris

envia el comentari