L'empresa Carburos Metálicos commemora l'Any Internacional de la Taula Periòdica

Aquest any és el 150è aniversari de la Taula Periòdica | L'empresa ha participat en una ponència sobre el rol dels elements químics en la salut i l'aigua

Carburos Metálicos conmemora el Año Internacional de la Tabla Periódica en su 150º aniversario
Carburos Metálicos participa en un debat a la 13a Festa de la Ciència | cedida
 

La companyia líder del sector de gasos industrials i medicinals a Espanya —que forma part del Grup Air Products—, Carburos Metálicos, s'ha volgut sumar a la celebració de l'Any Internacional de la Taula Periòdica dels Elements Químics. Recordem que, aquest any, la taula periòdica de Dmitri Mendeléyev compleix 150 anys. L'empresa ha participat en la 13a Festa de la Ciència, que se celebra del 26 al 27 d'octubre, a Barcelona

L'acte es va celebrar el passat dissabte i el Product Manager del sector Aguas en Carburos Metálicos, Carles Pallé, va ser un dels experts participants en el debat sobre 'Els elements químics i el seu rol a l'àrea de la salut i l'aigua'. L'activitat estava promoguda per la Societat Catalana de Química i l'Institut d'Estudis Catalans i comptava amb la col·laboració de diverses entitats i institucions. 

El CO2, una alternativa més sostenible per a regular el pH de l'aigua

Pallé va parlar sobre l'ús d'elements de la taula periòdica —tan importants com l'Oxigen, l'Heli o l'Hidrogen— pel tractament de les aigües. A més, també va fer referència a altres gasos, com el CO2, per a reduir el pH de l'aigua. L'ús del CO2 per a regular el pH constitueix una alternativa als àcids minerals i que, a més, té un doble avantatge, tant mediambiental com econòmic.

Aquest mètode és una forma més sostenible per reduir el pH de l'aigua, ja que, al mateix temps que evita la formació de sals residuals com a clorurs o sulfats, contribueix al fet que el CO2 quedi fixat en l'aigua en forma de bicarbonats, en lloc de traslladar-se a l'atmosfera. 

Any Internacional de la Taula Periòdica

L'Assemblea General de les Nacions Unides i la UNESCO va proclamar l'any 2019 com l'Any Internacional de la Taula Periòdica amb l'objectiu de destacar que la química té la capacitat de promoure un desenvolupament sostenible, una energia neta i una alimentació i una salut adequada. 

A més de proporcionar solucions als nombrosos reptes mundials dels diferents sectors crítics com el medi ambient. També es destaca el paper de les diverses dones que van contribuir a construir la taula periòdica, com Maria Sklodowska-Curie, Lise Metner o Ida Noddack. 


Comentaris

envia el comentari