La gallina dels ous d'or de la família de Montserrat Caballé que genera un dineral

Els familiars de la soprano barcelonina tenen una rendible empresa de fusta

La família de la soprano barcelonina Montserrat Caballé
La família de Montserrat Caballé ha creat la Fundació Privada Montserrat Caballé per mantenir viu el seu record | EuropaPress

La família de la soprano barcelonina Montserrat Caballé ha creat, juntament amb personalitats destacades de la lírica, la Fundació Privada Montserrat Caballé per mantenir viu el seu record i reprendre la celebració del Concurs Internacional de Cant que porta el seu nom i que va quedar interromput per la mort de la cantant lírica el 2018. Segons ha explicat en roda de premsa aquest dijous la neboda de la cantant i presidenta de la fundació, Montserrat Caballé Claus —que s'ha emocionat durant la seva intervenció—, ha arribat el moment de «fer el seu somni realitat», i crear una fundació com era el seu desig.

La seva neboda ha recordat els inicis de Caballé, a la qual la família Beltrán Mata va pagar els estudis musicals perquè pogués continuar la carrera: «Ella volia tornar el que va obtenir ajudant a nous talents», cosa que ja va fer en vida mitjançant l'organització del Concurs Internacional de Cant Montserrat Caballé i ajudant joves promeses a debutar al seu costat per projectar-los als escenaris internacionals. «S'ho mereixia. Ha de quedar alguna cosa d'ella», ha reivindicat Caballé, que ha considerat bonics els homenatges, però també ha indicat que faltava complir amb la seva essència, cosa que ara s'aconseguirà amb aquesta fundació.

L'empresa familiar

Bernabé Martínez, el vidu de Caballé, té una empresa de fusta amb els seus fills situada al bosc on va retirar-se la soprano. La família posseeix una gran finca de 354 hectàrees a Les Llosses, una vila prop de la carretera que uneix Berga i Ripoll. La zona està molt poc poblada. L'empresa, de nom Forestal Sannari SL, es va constituir l'any 1988 i és Montserrat Martínez qui ara ostenta el càrrec d'administradora.

En l'exercici de 2018, tal com ha pogut saber 'Vanitatis', l'actiu de la companyia familiar era de 330.908 euros, que es tradueix en un 136,12% de creixement respecte a l'any anterior. Els ingressos no só molts alts, d'uns 7.000 i 8.000 euros, i els beneficis nets de l'últim balanç van ser de 176.065 euros. L'activitat empresarial va iniciar amb la compra de la finca on es va retirar la cantant; Caballé ja es definia com a una dona de camp: «Sóc una enamorada de la zona de Les Lloses, al Ripollès, i sempre que puc m'escapo a la casa que tinc allà», va explicar en una entrevista al 'Diario de Ibiza'.

«Construir la memòria»

El president del Patronat del Liceu, Salvador Alemany, ha celebrat el suport dels amics de Caballé en aquest projecte, i ha afegit: «És el moment de construir el futur de la memòria a Montserrat Caballé», i tornar a la soprano el que ella va fer per aquesta institució.

El director del Teatre Reial, Joan Matabosch ha celebrat que el primer lloc on es torni a celebrar el concurs sigui la ciutat on va néixer i «la seva casa natural», on va passar 50 anys de carrera escrivint algunes de les millors pàgines del Liceu.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari