IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Un empresari, disposat a pagar 1 milió d'euros per trobar la seva dona

Està desapareguda des de fa gairebé dos anys

Tom Hagen i Anne-Elisabeth Hagen, desapareguda
Anne-Elisabeth Hagen va desaparèixer el 31 d'octubre de 2018 a Noruega | EFE

Hi ha desaparicions tan misterioses que ni una recompensa milionària és capaç de trobar alguna pista rellevant. És el cas d'Anne-Elisabeth Hagen, desapareguda el 31 d'octubre de 2018 a Noruega.

Era el seu marit, el milionari noruec Tom Hagen de 70 anys, qui alertava a les autoritats en arribar a casa seva i trobar taques de sang a la catifa i una nota manuscrita al llit que posava «Vull 10 milions d'euros». La dona, que suposadament era al domicili en aquella hora, va desaparèixer sobtadament sense deixar cap rastre.

Recompensa milionària

El magnat noruec ha ofert una recompensa de deu milions de corones, equivalent a un milió d'euros, per trobar el parador de la seva dona. Segons la revista 'Kapital', l'empresari compta amb una fortuna valorada en 1.500 milions d'euros i és una de les 200 persones més riques de Noruega.

«Tom Hagen tem que no trobin Anne-Elisabeth. És per això que hem decidit fer alguns passos per esbrinar què li va passar», explicava l'advocat de l'empresari, Svein Holden, al programa Åsted Norge de canal TV2. Però tot i la temptadora retribució, els investigadors es troben en un carrer sense sortida. 

El multimilionari Tom Hagen, sospitós

Tom Hagen i Anne-Elisabeth Hagen, desapareguda
L'empresari és una de les 200 persones més riques de Noruega | dbstatic.no

Després de descartar el segrest per absència de proves, la policia va començar a investigar el multimilionari. Encara que al principi no va estar en el punt de mira de les autoritats, Tom Hagen va ser detingut aquest passat mes d'abril com a principal sospitós de la desaparició de la seva dona.

Segons el director de la investigació, Tommy Brokse, «hi havia indicis que hi va haver una voluntat d'enganyar els investigadors». No obstant això, el milionari va ser alliberat 11 dies després del seu arrest per la falta de proves incriminatòries.

A dia d'avui, l'empresari continua insistint en la seva innocència i manté el seu ferm compromís de trobar alguna pista que serveixi per trobar la seva dona.

Intromissió en la investigació policial

No obstant això, moltes veus al país Noruec s'han alçat contra el que consideren una intervenció il·lícita de l'empresari en la investigació policial.

«Hagen continua sent el principal sospitós i ara promet deu milions de corones a canvi d'informació. És una forma de filtrar i classificar quina informació arriba a la policia i controlar la investigació», defensa l'escriptor de crims, Jørn Lier Horst.

Actualment la investigació continua sota el focus mediàtic de la premsa de Noruega. El cas de la desaparició d'Anne-Elisabeth Hagen ha causat un gran enrenou al país nòrdic, on no són freqüents aquest tipus de successos.


Comentaris

envia el comentari