23.300 empreses van ser més competitives l'any 2018 gràcies a l'impuls de la Generalitat

Els projectes que es van acollir al suport del Departament d'Empresa van mobilitzar gairebé 1.000 milions d'euros

ACCIÓ Generalitat
ACCIÓ de la Generalitat va donar suport a 23.300 empreses, centres tecnològics i entitats | ACCIÓ Generalitat

 

L'agència per a la competitivitat de l'empresa de la Generalitat, 'ACCIÓ', va donar suport a 23.300 empreses, centres tecnològics i entitats l'any 2018, un 3,3% més que l'any anterior. Ho van fer amb «l'objectiu d'enfortir la seva competitivitat en els àmbits de la internacionalització, la innovació, la captació de finançament i els clústers i impulsar la inversió estrangera a Catalunya», segons el mateix departament de la Generalitat.

En total, la suma de tots els projectes que s'han realitzat a través del suport d' 'ACCIÓ' arriba als 997 milions d'euros, un increment del 25,5% respecte a l'any anterior. Alguns dels exemples que ha posat 'ACCIÓ' en el seu comunicat han estat inversions per a dur a terme nous projectes d'R+D i innovació, per obrir filials a l'estranger, per començar a exportar els productes de l'empresa o serveis a l'estranger, entre d'altres. Segons 'ACCIÓ', aquestes iniciatives han suposat la creació directa i indirecta de 13.170 llocs de treball, una dada que també ha crescut notablement en relació al 2017, fins a un 29,7% més.

1.640 projectes han treballat per internacionalitzar-se

Pel que fa a l'àmbit de la internacionalització, 'ACCIÓ' va donar suport a 1.640 projectes d'empreses catalanes. Des de la Generalitat han volgut destacar l'exemple de l'Oficina Tècnica de Barreres a la Internacionalització, empresa especialitzada a atendre de manera personalitzada consultes d'empreses amb obstacles a l'hora d'exportar o establir-se a l'estranger. També han destacat el programa Cupons a la Internacionalització, que ha atorgat ajuts de fins a 4.000 euros a 140 petites i mitjanes empreses catalanes perquè poguessin iniciar els seus projectes d'exportacions.

INNOTEC, una de les grans empreses per a la innovació

Per altra banda, per a la innovació destaquen el suport a 8.100 projectes durant el 2018 a través d'assessorament personalitzat, invertint fins a 226 milions d'euros en R+D privada per part d'empreses catalanes. Per aquesta part, han remarcat la creació d'INNOTEC, que ha subvencionat projectes R+D entre empreses catalanes i agents tecnològics.

12 esdeveniments i congressos a escala internacional

Durant l'any passat també es va treballar amb startups, àmbit en el qual van impulsar fins a 12 esdeveniments i congressos d'àmbit internacional. Va ser el cas del 'The Next Web' d'Amsterdam, o la fira 'RISE' de Hong Kong. A més, el 2018 van consolidar el programa 

«'ACCIÓ' també va treballar per a captar nous projectes d'inversió estrangera a Catalunya i assessorar de manera integral les empreses estrangeres per facilitar el seu procés d'inversió», tal com ha publicat el departament a la seva pàgina web.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari