L'enderroc de la nau cremada a Badalona comença avui i costarà 119.000 euros

El gruix dels treballs serà a la façana del carrer Guifré per descartar que hi hagi més víctimes mortals atrapades

Els Bombers remullen l'interior de la nau cremada al barri del Gorg de Badalona, el 10 de desembre de 2020
Els Bombers continuen aquest dissabte les seves tasques a la nau de Badalona, donant suport a l'empresa encarregada de fer la demolició. | ACN

L'Ajuntament de Badalona ha adjudicat aquest divendres les obres d'enderroc de la nau del barri del Gorg que es va incendiar la nit de dimecres i que va deixar tres víctimes mortals. Els treballs costaran 119.000 euros i els farà l'empresa Roig, segons han informat fonts del consistori. Aquest mateix divendres representants de l'empresa van estar presents al lloc dels fets i els operaris han començat les intervencions aquest dissabte. La voluntat del consistori badaloní és que els propietaris de la nau es facin càrrec de les despeses.

Els primers treballs es realitzen a la façana del carrer Guifré, en una de les zones estructuralment més malmeses. Els Bombers no hi van poder accedir i només es va fer una inspecció «superficial» amb un dron i gossos. Tot i que en principi es va descartar que es poguessin trobar més víctimes mortals, seran els treballs de desenrunament els que acabin de confirmar-ho.

Els investigadors dels Mossos d'Esquadra estaran presents durant les obres per poder continuar la seva tasca d'investigació i intentar aclarir les causes del foc. En aquest sentit, els treballs avançaran d'acord amb les preceptives autoritzacions judicials.

L'Ajuntament de Badalona no havia fet cap tràmit judicial per intervenir a la nau ocupada

El jutge degà de Badalona, Josep M. Noales, va informar aquest divendres que l'Ajuntament no havia fet cap tràmit judicial, ni penal ni civil, per intentar intervenir a la nau ocupada del barri del Gorg que es va incendiar la nit de dimecres. L'única comunicació amb l'administració de justícia de la qual hi ha constància és la carta que va enviar el mes d'octubre l'alcalde de la ciutat, Xavier García Albiol, per demanar poder accedir a l'edifici, però es tracta d'un escrit «personal» i «extrajudicial» sense efectes judicials.

Així mateix, tampoc consta cap denúncia del propietari per un delicte d'usurpació ni cap atestat de cap cos policial denunciat fets delictius a l'interior. Des dels Jutjats també aclareixen que el partit judicial de Badalona no té competències en matèria de condicions higièniques o de salubritat, ja que això és competència dels contenciosos de Barcelona. Tampoc allà s'ha rebut cap petició d'intervenció per part de l'Ajuntament de Badalona per raons d'emergència sanitària.


Comentaris

envia el comentari