L'enderrocament del Miniestadi del Barça ja és oficial

L'Ajuntament de Barcelona ha concedit la llicència al club barceloní amb l'objectiu que les obres acabin en mig any

Camp Nou
Tant el Miniestadi, com la Barça Escola i la passarel·la que connecta amb el Palau Blaugrana es modificaran | FC Barcelona

El FC Barcelona ja té la llicència d'enderroc del Miniestadi, que comportarà el desmantellament de la instal·lació de la Barça Escola i la passarel·la que connecta amb el Palau Blaugrana. L'anunci s'ha fet públic avui, després que l'Ajuntament de Barcelona i el club es reunissin i acordessin les característiques del procés de transformació, el qual anirà a càrrec de l'equip. En conseqüència a la demolició i als canvis en els terrenys, també s'haurà d'actualitzar la Modificació del Pla General Metropolità (MPGM). 

 

Les obres es dividiran en tres fases

El club preveu que les obres d'enderrocament del Miniestadi es divideixin en tres àmbits d'actuació i s'allarguin un màxim de sis mesos. Abans de començar amb elles, però, expliquen que és necessari retirar els seients i els elements compostos de pedra i formigó per facilitar el procés.

 

La primera fase, que s'allargarà fins al febrer de 2020, inclou el desmantellament, la fonamentació i el condicionament del terreny de joc, ja que es pretén deixar el camp a 1 metre de la cota de la vorera i rectificar els 3 metres actuals que té de diferència. Pel que fa a la segona, menys costosa, té com a objectiu enderrocar la Barça Escola a finals de novembre, tot retirant la gespa artificial i la resta d'elements secundaris, com ara els murs, els paviments i les graderies.

 

En darrer lloc, la tercera fase tallarà i retirarà la passarel·la de connexió entre el Palau Blaugrana i el Miniestadi, permetent així un ús regular els dies de partit. Seguint amb el pla d'àmbit d'actuació, es pretén realitzar ambdues tasques el gener del 2020. 

Camp Nou
Amb aquestes obres, el FC Barcelona pretén remodelar el Camp Nou en un futur | Cedida

 

La intenció és construir nous espais

Amb motiu de les obres, el Barça construirà el complex del Nou Palau Blaugrana, que alhora inclourà el Nou Palau, el Petit Palau, una Pista de Gel i noves instal·lacions de la Barça Escola, com és el cas d'una estació d'autobusos soterrada. Realitzar aquestes transformacions comportarà la remodelació del Camp Nou i la reurbanització dels carrers de l'entorn, motiu pel qual el govern municipal ja ha informat amb prèvia antelació al veïnat i a les entitats de les Corts sobre el procés d'enderrocament. 

Malgrat l'aprovació del tràmit que comporta la reparcel·lació urbanística dels terrenys inclosos en l'MPGM, cal destacar que encara queda pendent l'acceptació definitiva del projecte d'urbanització, que inclou les obres als carrers i als espais lliures.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari