La dàrsena del port de l'antiga central tèrmica del Foix.

Endesa aposta per un enderroc parcial del port de la tèrmica del Foix

Creu que és l'opció menys perjudicial per a les platges de Cunit i Cubelles

Endesa ja té una opinió presa sobre què cal fer amb el port de l'antiga central tèrmica del Foix, situada entre Cunit i Cubelles. La companyia aposta per enderrocar parcialment la dàrsena del port i crear, així, una nova platja. Creuen que seria l'alternativa menys perjudicial per a les platges de Cunit i Cubelles.

Els responsables de la companyia afirmen que les opcions de deixar el dic sencer o retirar-lo completament afectarien molt les platges del voltant. Aquesta afectació es traduiria en una reducció encara més gran de les dues platges.

Cunit vol actuacions addicionals

Fa uns dies, l'Ajuntament de Cunit ja va assenyalar aquesta mateixa opció com la que tindria menys impacte. Això sí, el consistori avisava que hauria de venir acompanyada d'altres actuacions, com un reforç dels espigons. També demanaven una aportació addicional de sorra.

Però Endesa es desentén d'aquests treballs addicionals, apuntant que el seu àmbit d'actuació és només el de l'antiga central. Els espigons que Cunit vol reforçar són competència directa de l'Estat espanyol, segons la companyia.

La decisió final l'haurà de prendre el Ministeri per a la Transició Ecològica. De moment, Endesa ja ha començat a desmantellar el circuit de refrigeració amb què s'alimentava la central.