Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Dues professionals sanitàries de l'Hospital Clínic de Barcelona.

L'enginyer espanyol que va predir l'efecte del coronavirus llança un nou avís

Tomás Pueyo explica que estarem en risc fins que els científics obtinguin una vacuna reeixida

Dues professionals sanitàries de l'Hospital Clínic de Barcelona.
Segons Tomás Pueyo estarem en risc fins que els científics obtinguin una vacuna reeixida | ACN

L'enginyer  i emprenador espanyol, Tomás Pueyo, que des de fa deu anys viu i treballa a Silicon Valley, va donar les claus que calia prendre sobre les mesures estrictes de confinament  per acabar amb el coronavirus  abans que molts governants. El científic espanyol  va prendre aquest concepte i el va nomenar com 'martell', recollint un èxit que es pot comprovar fent una ullada al seu post a la xarxa social 'Medium', on el va definir per primera vegada i ja acumula milions de lectures.

c[predef]catdiari-grup-de-facebook-580[/predef]

Doncs bé, en aquest article Pueyo també feia servir una altra paraula: 'dansa'. El científic ho definia com el període que s'havia de seguir amb el martell per «mantenir el virus contingut fins a tenir un tractament  o una vacuna». Això es tradueix en el període en què es relaxen o finalitzen les mesures de confinament, cosa que a Espanya es podria donar el pròxim diumenge 10 de maig.

Pueyo defineix en el seu nou article com hauria de ser la 'dansa' al nostre país i a la resta de països en els quals encara no es troben en fases avançades de desconfinament. D'aquesta manera, explica que estarem en risc  fins que els científics obtinguin una vacuna reeixida.

Pueyo explica com lluiten els països asiàtics contra el coronavirus

L'expert explica que a la Xina  tothom porta mascaretes. Al seu torn, la majoria d'empreses disposen de punts d'inspecció de salut  on es mesura la temperatura als treballadors i es comprova a través d'una App. Aquesta aplicació  l'han de portar tots els habitants en els seus telèfons mòbils i inclou un codi QR que informa de l'estat de salut de la persona. Si aquest codi és verd, la persona pot desplaçar-se amb llibertat; si és groc o vermell ha de aïllar o posar-se en quarantena.

D'altra banda, Pueyo explica en el seu article que a Corea de Sud la mesura més destacada va ser la realització massiva de test  a persones amb símptomes i els seus contactes propers en molts llocs de país, que oferien resultats de la prova en tot just set minuts.

Aquestes persones havien de descarregar-se una 'App' que avisava de qualsevol sortida de la llar, control sever que se sumava a dues trucades diàries. El pitjor: Si algú es saltava la quarantena hauria de pagar fins a 8.000 dòlars de multa i podria acabar un any a la presó.