ÚLTIMA HORA

🚨 Evacuen d'urgència una fàbrica que produeix la vacuna d'AstraZeneca al Regne Unit

L'ensaladilla russa del restaurant barceloní 'Tapas 24', la millor d'Espanya

L'ensaladilla ha estat designada com la millor d’Espanya en el congrés Sant Sebastián Gastronomika, que se celebra aquests dies al País Basc

L'ensaladilla russa de 'Tapas 24', escollida la millor d'Espanya
L'ensaladilla russa de 'Tapas 24', escollida la millor d'Espanya | Tapas 24

La cuina catalana està d’enhorabona. Si fa uns dies se certificava que el millor croissant artesà de l’estat era a Catalunya, ara ha sortit a la llum que la millor ‘ensaladilla russa’ del país també surt d’una cuina catalana: el restaurant de tapes barceloní ‘Tapas 24’ de Carles Abellán.

La seva ensaladilla ha estat designada com la millor d’Espanya en el congrés Sant Sebastián Gastronomika, que se celebra aquests dies al País Basc i que ha acollit per primera vegada l’edició especial del ‘Concurs Nacional d’Ensaladilla Rusa San Miguel’. El premi del qual, de fet, ha viatjat a la ciutat comtal.

L’ensaladilla de ‘Tapas 24’, la millor d’Espanya

Quines són les claus, però, de la millor ensaladilla de l’estat?. Abellán, en declaracions a ‘La Vanguardia’, explica la raó de ser del plat. La primera clau és la patata: «La millor és la monalisa. Si la tries no t'equivocaràs i de ben segur que la podràs trobar a tot arreu».

Un altre dels trucs d’aquesta ensaladilla russa passa per afegir una mica d'all a la maionesa, l'oli de la tonyina i un parell de cullerades d'aigua de les olives. Finalment, ‘Tapes 24’ apuntala el seu plat posant la maionesa quan la verdura s’acaba de coure.

  

  

«Fer això és molt important perquè així s'hi posa una mica més d’amor i el cert és que la barreja no queda tant bé si es fa en fred», comenta el mateix Abellán.

El restaurant de Barcelona 'Tapas 24', que compta amb la millor ensaladilla de l'estat
El restaurant de Barcelona 'Tapas 24', que compta amb la millor ensaladilla de l'estat | TripAdvisor

 

El millor croissant, també a Catalunya

La pastisseriaSant Croi dirigida per Albert Roca va guanyar el passat cap de setmana el premi a millor croissant artesà de mantega d’Espanya. L’obrador barceloní es va arribar a imposar a un total de 70 altres establiments de tot l’estat, que havien presentat el seu producte a l’Escola de Pastisseria del Gremi de Barcelona.

Sant Croi, doncs, es converteix en la primera pastisseria que ha obtingut per segon cop aquest guardó, ja que l’any 2009 també van obtenir el mateix premi.


Comentaris

envia el comentari