IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Entra en vigor la transacció instantània entre comptes bancaris dels països de la Unió Europea

A més, s'espera que el cost sigui inferior a l'actual

Las transacciones entre países ahora serán instántaneas
Les transaccions entre països ara seran instantànies | One Hacker

 

  

Avui, 21 de novembre, entra en vigor una nova normativa que afectarà tots els comptes bancaris europeus. Segons informa 'Ideal', a partir d'avui les transferències entre entitats bancàries de diversos països de la Unió Europea es produiran de forma instantània i costaran menys del que costa actualment.

Aquesta mesura estava prevista per l'any vinent i, sorprenentment, s'ha avançat a aquest. El Banc Central Europeu, principal impulsor de la mesura, buscava instaurar l'anomenat sistema de TIPS, sigles que corresponen a Tarjet Instant Payment Settlement, o el que és el mateix: targeta de pagament instantani.

Per a fer possible això ha estat necessària la creació de la SEPA, també anomenada Zona única de Pagaments en Euros, que permet una major integració de la moneda única al conjunt europeu. L'aplicació d'aquesta nova mesura beneficia els 28 països que integren la Unió Europea i, addicionalment, s'inclouen Noruega, Suïssa, Islàndia, Liechtenstein, Mònaco i San Marino. L'únic país que no comptarà amb aquesta mesura, almenys de moment, serà Anglaterra, la integració es considerarà després d'estudiar els aspectes legals que van derivar del 'Brexit'.

Un dels avantatges del TIPS és que evita la implicació d'intermediaris, el que redueix el cost de les transaccions. De moment la gran majoria de les entitats bancàries espanyoles s'han adscrit al programa, en què també s'han apuntat 600 més procedents de vuit països.

Sense esperes i sense restriccions horàries

En realitzar transaccions en aquestes entitats les peticions de pagament es validaran de forma automàtica i instantània, mentre que abans el normal era haver d'esperar almenys un dia. Cal destacar, com emfatitza l'esmentat mitjà, que hi haurà una limitació de capital màxim, que quedarà fixada en els 15.000 euros, previsiblement en nom de dificultat la fugida de capitals i els delictes econòmics de major calat.

Un altre punt d'interès és que aquest servei serà permanent i tindrà una vigència completa, els 365 dies de l'any, sense modificacions de festius o caps de setmana. Per contra, cal tenir en compte que un cop tramitada la transacció no es podrà revocar el seu traspàs.


Comentaris

envia el comentari