Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Imatge de la dona destrossant nius d'oreneta cuablanca, en un bloc de pisos de Barcelona

Enxampen una dona destruint nius d’oreneta cuablanca, una espècie protegida

El Agents Rurals han fotografiat ‘infraganti’ com aquesta persona colpejava amb una escombra els nius de fang, i recorden que aquest fet està penat amb 2 anys de presó

Imatge de la dona destrossant nius d'oreneta cuablanca, en un bloc de pisos de Barcelona
Imatge de la dona destruint nius d'oreneta cuablanca, en un bloc de pisos de Barcelona | Cos Agents Rurals

 

Els nius d’argila de les orenetes poden ser una molèstia pels veïns a causa dels cants i excrements que fan aquestes aus, però no es poden destrossar o impedir que es reprodueixin perquè, com el cas de l’oreneta cuablanca, són una espècie protegida i tenen una funció clau a l'ecosistema urbà i a la cadena tròfica animal.

Els Agents Rurals han enxampat fa pocs dies a una dona destrossant nius d’oreneta cuablanca a Barcelona. Han difós la imatge a les xarxes socials per alertar que es tracta d’una espècie vulnerable i protegida de la fauna salvatge autòctona que viu al medi urbà, que podem observar als nostres carrers.

La piulada d’aquest cos d’autoritat mediambiental mostra una dona de mitjana edat amb camisó i una escombra colpejant els nius de fang de l’oreneta. Expliquen que aquesta persona ha estat denunciada perquè la destrucció de nius o impedir la reproducció lliure d’aquestes aus són accions considerades delictives, que estan penats amb fins a dos anys de presó.

No destorbem a la fauna salvatge autòctona

La publicació de la fotografia vol evitar nous fets com aquests que no són aïllats a ciutats catalanes com Barcelona i Tarragona, i evitar també futures denúncies. Tinguem cura de la nostra fauna, aquestes aus mengen mosquits i mosques i ens alliberen de les molestes picades, malgrat que ens molestin amb els seus xiulets i les taques dels excrements.

A més, com és un ocell migratori, de la tardor a la primavera ja no el sentirem perquè emigra cap a l’Àfrica, per les temperatures més baixes d’aquí, així que mig any no ens molesta als balcons.

També et pot interessar...