Enxampen un polític del PSOE despullat en una videoconferència: «Digueu-li alguna cosa, ràpid»

L'edil ha posat el seu càrrec a disposició del partit tot i que considera que no va cometre cap error

Imatge del regidor del PSOE a Torrelavega, Bernardo Bustillo
El regidor del PSOE a Torrelavega, Bernardo Bustillo, ha protagonitzat l'anècdota de l'any | España Diario

La situació excepcional que es viu a Espanya des de fa mesos ha normalitzat algunes coses com les reunions telemàtiques. Des del govern fins a les empreses, tots els sectors s'han adaptat a les mesures de prevenció, i els plens dels ajuntaments també, encara que la falta de pràctica dona lloc a situacions sorprenents. És el cas del ple de l'Ajuntament de Torrelavega. En aquesta localitat càntabra s'han imposat els plens telemàtics que es desenvolupen de forma habitual amb normalitat. Fins a l'últim ple, en què es van emportar una bona anècdota.

La sessió transcorria amb normalitat, i l'equip de govern estava parlant de la neteja dels rius i de pales excavadores quan va aparèixer en càmera un regidor nu a la dutxa. Es tracta del regidor i secretari general del PSOE a Torrelavega, Bernardo Bustillo, que creia que havia apagat la càmera abans de ficar-se a la dutxa.

Els presents en aquells moments a la videotrucada grupal es van adonar a l'instant, creant una situació compromesa per a tothom. La situació d'incomoditat va ser tal que va provocar els nervis d'una regidora: «Digueu alguna cosa a Berni, digueu-li alguna cosa ràpid, per favor. ¿No se li pot desconnectar o alguna cosa?». El regidor va aparèixer darrere de la mampara, per després sortir nu davant tots els seus companys creient que la càmera està desactivada. La relliscada és de tal envergadura que ha causat una allau de reaccions i comentaris en xarxes socials.

Per la seva banda, Bustillo, que és regidor de Fons Europeus i Participació Ciutadana, ha fet pública una carta en què posa el seu càrrec a disposició del partit i expressa que «lamenta si algú s'ha pogut sentir molest» tot i que considera que no ha de demanar disculpes.

La versió del regidor

El socialista ha aprofitat per fer una reflexió. «És curiós», diu, «que la major polèmica de la meva vida política estigui motivada per un dels elements que m'ha acompanyat de forma natural. Per la meva professió (entrenador de natació) he passat mitja vida seminú i mai m'ha avergonyit la nuesa, ja sigui aliena i molt menys la meva». També ha aprofitat per explicar la situació. Segons Bustillo, volia escoltar els últims minuts de ple mentre es dutxava per portar la seva filla abans d'anar a la feina. «Crec que no constitueix un fet delictiu, poc ètic o deshonrós».

L'únic error que va cometre, diu, és pensar que la càmera estava desconnectada. En la seva opinió, una qüestió trivial com aquesta no ha de ser eix de valoració política i centrar el debat sobre els afers públics. També ha agraït a totes les persones que han dedicat un moment per dir-i han tractat l'assumpte amb humor i naturalitat.


Comentaris

envia el comentari