Metge amb mascareta i ulleres protegint-se del coronavirus

L'epidèmia de coronavirus suma més de 800 morts i ja supera al SARS

La província xinesa més afectada, i suposat origen del brot, continua sent la d'Hubei

El coronavirus de Wuhan, la pneumònia originària de la Xina que té en alerta tot el món, ja ha aconseguit superar l'anterior epidèmia de la Síndrome Respiratòria Aguda Greu (SARS). En total, el virus ha deixat més de 800 víctimes mortals, i segons les autoritats hi ha més de 37.000 infectats.

Gran part de les víctimes es concentren a la zona d'origen del virus, la ciutat industrial de Wuhan, província de Hubei, però també cal dir que s'ha estès a altres països, com el nostre, amb el cas detectat a la Gomera, a les Illes Canàries. 

L'epidèmia de coronavirus ja suma més de 800 víctimes mortals

La Comissió Nacional de Sanitat de la Xina ha xifrat en un total de 811 els decessos provocats pel coronavirus a la part continental del país, als quals també se'ls ha de sumar els registrats a altres llocs com Hong Kong o les Filipines. Pel que fa al SARS, mai va superar les 774 defuncions a tot el planeta, durant l'epidèmia entre 2002 i 2003. 

La província de Hubei, la més afectada, ha anunciat que les escoles es mantindran tancades almenys fins al pròxim 1 de març, per intentar reduir al mínim el risc de contagi entre els estudiants. Amb tot, països com Malàisia han incrementat les prohibicions als viatgers procedents del gegant asiàtic, en un intent per evitar més contagis. 

També et pot interessar...