L'equipació blanca del Barça que no veurà la llum

El Barça va vetar una samarreta blanca dissenyada per Nike com a segona equipació de la temporada 2020-21

Fotomuntatge del disseny de Nike descartat pel Barça
Fotomuntatge del disseny de Nike descartat pel Barça | Mundo Deportivo

El FC Barcelona està arriscant cada vegada més amb el disseny de les seves equipacions. L'objectiu és renovar i innovar perquè cada equipació aporti nous atractius i els 'culés' segueixin comprant-les any rere any. Així ho demostra la pròxima samarreta titular del Barça, que canviarà les habituals franges verticals blau grana per un disseny de quadres que recorda a la camiseta de la selecció Croàcia.

Tot i això, sembla que el Barça no està obert a totes les propostes innovadores que se li presenten. Segons informa el diari Mundo Deportivo, la directiva del Barça va vetar una camiseta blanca dissenyada per Nike que havia de ser la segona equipació de la temporada 2020-21.

El Barça ja va vestir de blanc

La samarreta tenia un disseny «espectacular» segons els qui la van veure, que destacava especialment pel seu color: el blanc trencat. El Barça ja havia vestit de blanc en alguna ocasió durant la seva història, però encara que el club s'hagi atrevit amb dissenys de línies horitzontals o de quadres, el blanc ara no és una opció.

El club no està disposat a vestir-se de blanc | CatalunyaDiari.cat

 

L'equipació incloïa la creu de Sant Jordi

Segons el Mundo Deportivo, tot i que l'equipació dissenyada per Nike incloïa la creu de Sant Jordi, el club català no està disposat a vestir-se de blanc. Alguns experts apunten que una de les raons per les quals el club ha refusat l'oferta podria ser la polèmica generada el 1992 amb Kappa, quan el Barça va estrenar un patrocini amb línies blanques a l'equipació que no van agradar gens a l'afició.

No obstant això, la proposta de Nike tenia una raó irrefutable: a l'escut del Barça hi apareix el color blanc, concretament a la part que representa la bandera de la ciutat de Barcelona.

L'equipació incloïa l'opció de pantaló blanc o vermell segons la situació. Però la comissió de la junta encarregada va decidir no acceptar-la, ja que el color blanc està vetat pel club i la creu de Sant Jordi en determinats països no-catòlics no és benvinguda. Així doncs, l'equipació blanca de Nike no veurà la llum, almenys, de moment.


Comentaris

envia el comentari