Carme Martínez, al centre, amb els altres regidors d'ERC de Cunit.

ERC de Cunit critica que l'Ajuntament hagi contractat dos càrrecs de confiança

Lamenten que suposaran un cost de 320.000 euros per tot el mandat

El grup municipal d'ERC de Cunit ha criticat, en una nota de premsa, la contractació de dos càrrecs de confiança que ha fet el govern local conformat per PSC i Impulsem Cunit, i que es va aprovar al ple del passat dijous 25 de juliol. La portaveu dels republicans al consistori, Carme Martínez, ha lamentat que els dos càrrecs de confiança suposaran un cost de 79.800 euros anuals, que seran 320.000 euros pel total del mandat 2019-2023.  

Vuit anys sense càrrecs de confiança

Des d'ERC no veuen amb bons ulls aquesta contractació, destacant que el consistori feia dos mandats i vuit anys que no comptava amb aquesta figura. A més a més, Carme Martínez veu «totalment il·lògic que un Ajuntament intervingut per l'Estat torni a unes pràctiques de les velles polítiques que només faran que augmentar el deute que ja tenim». De la mateixa manera, critica que són «col·locacions a dit que no han estat escollits pels veïns».

En el mateix ple del passat dijous, Martínez va demanar al govern municipal quins eren els motius de la contractació d'aquests dos càrrecs de confiança, afirmant que es podria tractar «d'un cas molt clar d'intrusisme laboral per les funcions que realitzaran». Des d'ERC de Cunit creuen que el consistori ja compta amb tècnics «de sobrada experiència i vàlua que desenvolupen aquestes tasques».

ERC tem un increment d'impostos

Els republicans tampoc troben lògic «que la dedicació d'un dels càrrecs sigui del 50% i la seva remuneració sigui la mateixa que la de l'altre, amb una dedicació del 100%», i es pregunten si aquest augment del capítol 1 comportarà l'increment d'impostos i taxes o la retallada de serveis que pagarà la ciutadania. Carme Martínez ha lamentat que aquests dos càrrecs hagin estat fruits del procés de negociació entre el PSC i Impulsem, tal com ja van denunciar en el seu moment. De totes maneres, en aquella ocasió, ERC de Cunit va reconèixer que, en les negociacions, ells també acceptaven els dos càrrecs de confiança que demanaven els postconvergents.