ERC del Vendrell xifra en 800.000 els euros que es recaptaran amb la pujada de l'IBI

La resta d'ordenances i taxes es congelaran per la manca d'acords

El grup municipal d'Esquerra Republicana (ERC) del Vendrell calcula que l'actualització de l'IBI comportarà que l'Ajuntament recapti uns 800.000 euros més el pròxim 2019. El consistori va demanar revisar els valors cadastrals de cara al pròxim any, ja que l'última actualització era de l'any 1997. Aquest serà l'únic increment d'impostos de cara al 2019, ja que l'alcalde, Martí Carnicer, ha confirmat aquesta setmana que la resta de taxes quedaran congelades per la impossibilitat d'arribar a acords al ple, igual que l'any passat.

ERC del Vendrell havia calculat que la revisió cadastral comportaria un augment del 4%, d'on sortirien aquests 800.000 euros. Martí Carnicer, per la seva banda, ha apuntat al programa 'Per què?' de RTV el Vendrell que  l'augment de l'IBI farà que les famílies tinguin «un increment d'un 2% de la pressió fiscal». Des d'ERC del Vendrell han preguntat al govern municipal a què pensen destinar aquests diners recaptats per l'augment de l'IBI i si els ciutadans podran escollir on destinar-los.

ERC reafirma el no al pressupost del 2018

Per altra banda, ERC del Vendrell ha reafirmat el seu 'no' al pressupost d'aquest 2018 apuntant que «les inversions promeses pel govern no han estat possibles, i ara es demostra que els cinc milions que l'Ajuntament rebria de l'empresa d'Aigües de Tomoví per la confecció de la nova empresa conjunta, que nosaltres ja vam dir que incomplia la llei, no serà efectiva aquest any».

Martí Carnicer, per la seva banda, també va parlar a RTV el Vendrell del pressupost pel 2019, que BaixPenedesDiari.cat ja va avançar que el govern volia tenir llest abans d'acabar l'any. L'alcalde va confirmar que, amb la congelació de les taxes, el pressupost «no podrà tenir gaires variacions», tret de la recuperada possibilitat de demanar crèdits per a fer inversions, que es donarà pel fet que el consistori baixarà del 110% de l'endeutament per primer cop en molts anys.