Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Ercros guanya 28,3 MEUR el primer semestre, un 18% més que l'any passat

L'increment dels preus de mercat de la sosa i els derivats del clor, principals motius d'aquesta pujada

Imatge de les instal·lacions d'Ercros a Vila-seca
Imatge de les instal·lacions d'Ercros a Vila-seca | Ercros

 

L'empresa química Ercros ha tancat el primer semestre del 2018 amb un benefici net superior als 28 milions d'euros, concretament l'han conclòs amb 28,27 MEUR. En aquest sentit, aquesta xifra significa un increment del 18% més que les aconseguides durant el mateix període de l'any passat. Aquest benefici, segons la companyia química, és degut al fort augment dels preus de la sosa i dels derivats del clor, com són l'hipoclorit sòdic i l'àcid clorhídric.

Ercros, actualment, té cinc complexes industrials a les comarques tarragonines, concretament una fàbrica a Tarragona, dues a Vila-seca –aquestes tres formen el Complex de Tarragona–, una a Flix i una altra a Tortosa.

Ercros augmenta en un 18% els beneficis en el primer semestre 

Els resultats que s'han obtingut en aquest primer semestre, han superat les previsions que va anunciar la companyia química a primers d'any. En aquest sentit, els beneficis que s'esperaven han estat superats per 1,27 milions d'euros.

D'altra banda,  l'ebitda, el resultat brut d'explotació amb amortitzacions, interessos i impostos s'ha situat en aquest període en 42,12 milions d'euros, un resultat que ha superat en un 9,3% les xifres de l'any passat. Així doncs, aquestes xifres també han estat superiors a les previsions que havia anunciat la companyia, concretament, en 1,12 milions d'euros.

Ercros ha explicat que aquests bons resultats tenen relació en l'augment dels preus de la sosa i dels derivats del clor, els quals estan en rècords històrics.

L'origen de l'augment dels beneficis d'Ercros

El tancament de les plantes amb tecnologia de mercuri, les quals van haver de tancar les portes a finals del 2017 per imposició europea, han estat l'origen de l'increment dels preus del mercat del clor. En aquest sentit, les dues plantes que utilitzaven aquesta tecnologia eren la  fàbrica de Flix i la de Vila-seca I.

Així doncs, el tancament d'aquestes plantes ha provocat una reducció de l'oferta d'aquests productes i no s'ha pogut fer front a l'increment de la demanda.

En el mateix període de l'any passat, Ercros ha obtingut uns ingressos de 334,68 milions d'euros, l'1% més que el 2017, gràcies a aquest augment del mercat de la sosa i del clor.